Autor: Tanel Raig • 15. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaam lubab rekordilist reisijate taset taas  järgmisel aastal

Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi kinnitusel jõuab lennujaama reisijate arv hiljemalt järgmisel aastal taas tasemele, mis saavutati 2012. aastal enne Estonian Airi liinivõrgu kokkutõmbamist.

Sakkovi sõnul ootab Tallinna Lennujaam alanud aastaks reisijate arvu kasvu 7% võrra. Positiivsete asjaolude kokkulangemisel võib reisijate arvu kasv olla kuni 12%, lisas ta. „Põhjuse optimistlikeks ootusteks annab hiljuti välja kuulutatud TAP Portugali alustamine Tallinn-Lissabon liinil. Lisaks on Turkish Airlines, Lufthansa ja LOT teatanud lennusageduste tihendamisest alanud aastal,“ selgitas Sakkov.

Pärast reisijatearvult rekordilist 2012. aastat (2,2 miljonit reisijat) järgnes eelmise aasta alguses Estonian Airi liinivõrgu kokkutõmbamine, mis langetas lennujaama läbinud reisijate arvu 1,96 miljoni inimeseni. Estonian Air vedas eelmisel aastal 336 000 reisijat vähem, kui aasta varem. Tallinna Lennujaamas vähenes reisijate arv aga ainult 223 000 võrra. Kuigi Estonian Air vedas eelmisel aastal vähem reisijaid, siis valdav osa Tallinnas tegutsevaid lennufirmasid Sakkovi väitel eelmisel aastal kasvatasid reisijate arvu. Aasta kokkuvõttes kasvasid nii Finnair, Lufthansa kui airBaltic, samuti Norwegian.com, LOT ja FlyBe. Väga hea tulemusega lõpetas Aeroflot, tugev oli ka tšarterliiklus, kinnitas Sakkov. Tema ütlusel jõuab lennujaam reisijate arvult 2012. aasta tasemele taas hiljemalt järgmisel, 2015 aastal.

Kaubavedudes on Tallinna Lennujaamas aasta-aastalt kasvanud kullervedude (DHL, TNT, UPS) maht ja osatähtsus, mis Sakkovi ütlusel viitab ka internetikaubanduse populaarsuse kasvule.

Lennujaama investeeringute maht on alanud aastal ligi 10 miljonit eurot. Suurema osa sellest moodustavad kinnisvara arendusprojektid (sh ärilennukite hooldus- ja teeninduskompleks) ja hooldus- ning päästetehnika uuendamine.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077