Autor: Ave Lepik • 18. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam kavandab kasvu

Tallinna Sadama nõukogu võttis eelmisel nädalal vastu ettevõtte tuleva aasta eelarve, mille kohaselt ettevõtte tegevustulud kasvavad tuleval aastal võrreldes tänavusega 20 protsenti.

Prognoositav käideldava kaubamahu kasv on 4% ning sadamat läbivate reisijate arvu kasv 5%.

Vastuvõetud eelarve kohaselt planeerib AS Tallinna Sadam tuleval aastal käidelda kaupu 30 miljonit tonni, mis on 1,2 miljonit tonni rohkem kui tänavune prognoos. 2013. aasta reisijate arvuks planeerib ettevõtte 9,17 miljonit reisijat, mis teeks 437 000 reisijat rohkem kui käesoleva aasta prognoos.

ASi Tallinna Sadam finantsjuhi Marko Raidi sõnul näeb ettevõte tegevustulude kasvu ennekõike 2012. aasta lõpus soetatud multifunktsionaalse jäämurdja Botnica rendile andmisest, aga ka sadamatasude ja reisijatasu tulu ning hoonestusõiguse tulude kasvust.

Tallinna Sadam arvestab kaubamahtude prognoosimisel, et vedellasti mahtude langus, mis tulenes eelkõige Ust-Luuga sadama masuuditerminali käikulaskmisest, on jõudnud madalaimasse seisu. Operaatorid näevad juba tuleval aastal võimalusi asendada kaotatud mahud teiste kaubasaatjate vedellastiga.

Samuti loovad Tallinna Sadama viimastel aastatel tehtud investeeringud võimalusi ka teiste kaubaliikide, eelkõige konteinervedude kasvuks. „Tallinna Sadama lähiaastate strateegiline suund on liikuda mahukaupade teenindamiselt keerukamat ja komplekssemat käitlemist nõudvate ja suurema lisandväärtusega teenuste poole, luues keskkonna transpordi- ja logistikasektori arenguks, “ märkis Marko Raid.

Kinnitatud eelarve kohaselt ootab ettevõte tuleval aastal 104 miljoni eurose tegevustulu juures üle 38 miljoni euro puhastulu. Tallinna Sadama poolt 2013. aastal omanikule ehk Eesti riigile planeeritava dividendimakse otsustamine on kavas uuel aastal.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077