Autor: Marta Jaakson • 3. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair: Eesti turg on väga oluline

Finnairi meediajuhi Päivyt Tallqvisti hinnagul on lennufirmadel praegu keerulised ajad, kus lennukompanii rahvuslikus ei ole oluline.

Finnairi meediajuht Päivyt Tallqvist kommenteeris mõtet, et Eesti inimeste lennuühenduse võiks päästa Eesti-Soome koostöö – idee, et Estonain Air jätaks alles vaid mõned olulised otselennud ning hakkaks ülejäänud ressursiga Tallinnast reisijaid Soome Finnairile ette vedama.

Tema sõnul lendab juba praegu enamik Eesti Finnairi kliente üle Helsingi, mistõttu on Helsingi juba praegu oluline sõlmpunkt. "Eesti turg on meie jaoks väga oluline, Baltikum on meie jaoks koduturg ja me kavatseme jätkata Eesti klientidele Helsingi kaudu hea lennuühenduse pakkumist," kinnitas Tallqvist.

Estonian Airi kohta Tallqvist arvamust ei avaldanud, öeldes vaid, et praegu pole lihtne lennufima nahas olla. "Oleme 2011. aastal näinud palju pankrotte. Lennundusturg on läbimas sarnased muutusi nagu telekommunikatsiooniturg 1990ndatel ja me usume, et lennunduses on oodata üha suuremat turu konsolideerimist," selgitas ta. Rahvuslik lennukompanii ei ole nii oluline, pigem on oluline, et nii äri- kui puhkusereisijal oleks juurdepääs lennuühendustele, lisas ta.

Finnair alustas 2011. aasta suvel restruktureerimiskava, et parandada konkurentsivõimet ja vähendada kulusid. "Näeme, et meie raske töö kannab vilja, seda näitavad meie rekordilised majandustulemused," ütles Tallqvist.

Finnair pakub võimalust lennata Helsingist umbes 60 Euroopa sihtkohta ja 12 Aasia sihtkohta. "Helsingi on ainult 30minutise lennu kaugusel Tallinnast, usume, et see oleks atraktiivne pakkumine Eesti reisijatele," leidis Tallqvist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077