Autor: Tanel Raig • 8. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam tihendab suhteid Ameerika sadamatega

Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand sõlmis Ameerika Ühendriikide visiidil koostöökokkuleppe Marylandi Sadamaadministratsiooniga.

Allkirjastatud lepe kirjeldab võimalikud koostöösoovid ühiste tegevuste organiseerimiseks ja kogemuste ning kontaktide vahetamiseks turunduse, infovahetuse ning arendustegevuse valdkondades. Eesmärk on arendada kahe sadama vahelist kaubavahetust ning transpordi- ja logistikaäri laiemalt.

AS Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljurand sõnul on strateegilise partnerluse arendamine logistika valdkonnas Tallinna Sadamale väga oluline. „Tallinna Sadama eesmärk suhete arendamisel Ameerika Ühendriikides on muuhulgas pakkuda Ameerika logistikafirmadele Eesti geograafilist asukohta kaubateede sõlmpunktis, aga ka sadama tööstusparkide alasid eelkõige Venemaa ja Kesk-Aasia suunas liikuvate kaupade jaotuskeskuse rajamiseks, “ lausus Ain Kaljurand.

Koostöö tihendamise üheks võimaluseks on olemasolev laevaliin, mis kord kuus ühendab Tallinna Sadama Paldiski lõunasadamat ja Baltimore Sadamat. Tegemist on 2010. aasta septembrikuus avatud Spliethoff gruppi kuuluva Balticarrier laevaliiniga, mis suundub USA idaranniku sada matest Baltimore’s (Maryland) ja Jacksonville’s (Florida) otse Läänemerele, külastades lisaks Paldiski lõunasadamale ka veel Hamina ja Peterburi sadamaid ning pakkudes veeremi, konteinerite ja projektkaupade mereveoteenust.

Koostöös Tallinna Sadama, Eesti Raudtee ja kohalike logistikaettevõtetega pikeneb transpordikoridor läbi Eesti edasi Venemaale, Kasahstani ja teistesse Kesk-Aasia riikidesse. Otse laevaliin annab kaubasaatjatele eelise nii veokulude kui -aja osas oma kaupade veol USA-st Venemaa ja Kesk-Aasia turgudele.

Marylandi Sadamaadministratsiooni asedirektor Kathleen Broadwater näeb koostöös Tallinna Sadamaga võimalusi uute kaubavoogude saamisel ning parimate praktikate jagamises. „ Tallinna Sadam on Eesti suurim sadam ja nende tegevusvaldkonnad hõlmavad samu valdkondi, mis on olulised ka meile – konteinerid, ro-r o ja kruiisindus,“ kommenteeris kokkuleppe sõlmimist Kathleen Broadwater.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077