Autor: Tanel Raig • 5. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesklinna jahisadamas tänavu üle 1500 jahi külastuse

Tallinna linnasüdames paiknevat Vanasadama jahisadamat külastasid tänavu 21 erineva lipuriigi jahid kokku 1529 korral.

Valdav enamus jahte pärines Soomest. Eksootilisemate lipuriikide hulka kuulusid India ja USA hajasaared. “Ametlikult lõppes jahihooaeg kolmapäeval ehk kalda pealt vaadates tegelikult juba lumistes oludes,” ütles jahisadama sadamakapten Kalle Kuus. “Enim külastusi oli Soome lipuga alustelt – 1261.” Põhjanaabrite järel olid suurimad Tallinna-huvilised jahid pärit Saksamaalt, Rootsist ja Taanist.

Läänemereriikidest olid sadamakapteni sõnul loomulikult esindatud ka Venemaa, Poola, Läti ja Leedu. “Külalisi oli näiteks veel Itaaliast, Prantsusmaalt ja Šveitsilt ning võõrustasime isegi selliste lipuriikide jahte nagu India, Austraalia ja Ameerika Ühendriigid ning Ühendriikide hajasaared.”

Külalisjahtide pardal saabus Tallinnasse kokku 5128 reisijat. Kõige populaarsem kuu oli juuli, mil Vanasadamat külastas 635 jahti 2075 inimesega pardal.

Kuusi sõnul valmistab tänavusele 1. maist 31. oktoobrini kestnud hooajale tagasi vaadates headmeelt, et nii jahte kui reisijaid kogunes mullusest pisut enam. “See, et võõrustasime tänavu 45 jahti enam kui eelmisel aastal näitab, et Läänemerel seilajad on kaks hooaega tagasi avatud jahisadama enda jaoks avastanud ja tulevad meelsasti Tallinna linnasüdames paiknevasse sadamasse ka heitlike suveilmadega,” lausus sadamakapten Kuus.

Kokku on jahisadamas kaikohti 110 jahile, kodusadamaks on Vanasadam 43 Eesti lipu all seilavale alusele. Samuti on Tallinna linna elanikel ning külastajatel võimalik tellida Vanasadama Jahisadamas teenust pakkuvatelt jahiomanikelt merereise Tallinna lahele ja väikesaartele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077