Autor: Anne Oja • 22. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima hakkas liikluskindlustust vahendama

Maxima alustas esimese kaupluseketina Eestis mootorsõiduki liikluskindlustuspoliiside müüki, teatas ettevõte.

Kauplusekassadesse ilmunud voldiku andmetel on Maxima liikluskindlustuse partneriks IIZI.net. Liikluskindlustuse leping ja poliis väljastatakse Online Insurance Broker OÜ maaklerlepingu üldtingimuste alusel.

Kaupluseketi avalike suhete juhi Erkki Erilaidi sõnul katsetab jaekett Maxima Poliisiga e-teenuste ja e-kaubanduse rakendusi. „Peagi saab läbi Maxima veebikülgede osta  teisigi teenuseid ja kaupu,“ kommenteeris Erilaid. „Samuti on tulevikus kavas hakata kauplustes pakkuma mitmeid finantsteenuseid, sest pangad tõmbavad kontorite ja pangaautomaatide võrku üha koomale.“

Klientidele koostatakse erinevate kindlustusseltside toodetest hinnapakkumised ning pärast arve tasumist jõustub poliis tellitud perioodiks. Pakkumise saamiseks tuleb esitada auto registrinumber, omaniku või vastutava kasutaja isiku- või registrikood ja kasutuspiirkond. 14 päeva enne poliisi lõppu saadetakse kliendile ka meeldetuletus poliisi lõppemisest ja uued pakkumised.

Nii kindlustuse kui ka krediidi puhul on vahendustasud siiski väga väikesed, sest konkurents nendes valdkondades on äärmiselt tihe, vastas Erilaid Äripäeva küsimusele, millelt teenib Maxima kindlustuse müügil kasumit. "Kindlustuses arvan, et anname juba praegu soodsaimat hinda, kuid tulevikus lisanduvad kindlasti boonused, mis meie vahendusel kindlustuse ostimse teevad veelgi atraktiivsemaks. Näiteks saame pakkuda Maxima raha või muid allahindlusi meie teistelt kaupadelt või teenustelt," lisas Erilaid.

Maxima on viimase kolme aastaga müünud üle poole miljoni Aitäh kaardi, mille kasutamisel teenib ostja oma käibelt nn Maxima raha. Summa ulatuses on võimalik küsida järgmisel ostul allahindlust. Erilaid märkis samas, et müüdud Aitäh kaartidest on aktiivses kasutuses ehk igakuiselt kasutuses üle 400 000. Kaarti saab lisaks Maximale kasutada ka rohkem kui kümne partneri juures.

Möödunud aastal hakkas Maxima oma kauplustes pakkuma Credit24 kiirlaenu. Kuidas koostöö sujub ja kui palju kiirlaenu Maxima kauplustes võetud on, ei soostunud Erilaid lepingutingimustele viidates ütlema.

Maxima Grupe UAB omab Balti riikides ja mujal kokku  485 kaubanduskeskust, mis tegutsevad nimede all MAXIMA X, MAXIMA XX ja MAXIMA XXX, T-MARKET, T-MARKET EXPRESS ning ALDIK. Neist 220 asub Leedus, 136 Lätis, 66 Eestis, 42 Bulgaarias ning 21 Poolas. Kontsernis töötab üle 28 000 inimese.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077