Autor: Tanel Raig • 7. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskus sõlmis Venemaal üle 30 eellepingu

Transiidikeskuse AS koos oma messipartneritega sõlmis Moskvas toimunud transpordi- ja logistikamessil TransRussia 30 eellepingut logistika- ja stividoriteenuste pakkumiseks transiidiklientidele ning eellepingu uue Muuga-Moskva konteinerrongi käivitamiseks.

“Kuivõrd meil õnnestus sõlmida  30 uut eellepingut ning kohtuda oluliste uute partnerite ja klientidega, siis võib messil osalemist pidada igati õnnestunuks,” kommenteeris Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

Uus konteinerrong Muugalt Moskvasse käivitatakse kindla graafiku alusel. “Klientide jaoks tähendab see kindlust, et kaup saadakse kätte kokkulepitud aegadel. Uue rongiliini käivitamine on meie jaoks hädavajalik – oleme kiiresti kasvanud ning peame täiendavad mahte efektiivselt teenindama,” ütles Laidvee.

Ettevõtte konteinerite käive kasvas möödunud aastal majandusaasta aruande järgi 30%, jõudes 195 313 TEUni. Suurimat kasvu näitasid raudteeterminali kaudu lähetatud kaubasaadetised, millest enamus suundus Vene Föderatsiooni, Kasahstani ja teistesse Kesk-Aasia riikidesse.

Transiidikeskuse kontserni realiseerimise netokäive kasvas 2010. aastaga võrreldes 15%, moodustades 22,3 miljonit eurot, ärikasum oli 5,9 miljonit eurot.

Ka tänavuseks aastaks on seatud eesmärk kasvatada konteinerkäivet 15% võrra.

Aasta esimesed kuud on olnud edukad ja ettevõte on vahendanud rekordkogus konteinereid. Viimati püstitati rekord aprillis, kui Transiidikeskuse tütarfirma Muuga CT käitles kõigi aegade rekordkoguse 20 751 TEUd. Uus rekord on mahult 47% enam kui möödunud aasta samal perioodil käideldud kaubakogus. Nelja kuuga on kokku käideldud 77 296 TEUd, mis on 33% enam kui möödunud aasta samal perioodil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077