Autor: Raivo Sormunen • 30. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink: sel aastal meie tulemused paranevad

Tallink Grupp märgib äsja avaldatud 2010/11 majandusaasta auditeeritud aruandes, et laevanduskontserni tulemused 2012. majandusaastal eeldatavalt paranevad.

Tallink teenis 2010/11. aastal 37,48 miljoni eurose puhaskasumi, kuid siin peab arvestama, et 31.detsembril 2011 lõppenud majandusaasta kestis 16 kuud.

Samas peab aga välja tooma, et arvestades jätkuvaid tegevusi (Tallink pani eelmisel aastal kinni kahjumliku Saksamaa-Soome liini) ulatus puhaskasum 51,70 miljoni euroni.

Laevanduskontsern märgib aruandes, et ettevõtte juhtkond peab jätkuvalt oma prioriteediks kuluefektiivsust ja kasumlikkust. „Juhtkonna hinnangul ei ole 2012. majandusaastal ette näha kontserni tegevuses suuremaid muutusi, samas ei ole aga kadunud üleüldisest majanduskeskkonnast ja kõrgetest kütusehindadest tulenev ebakindlus,“ märgitakse aruandes.

Tallinki sõnul lõppes kontsernil investeeringute kava 2009. aastal kruiisilaeva Baltic Queen liiniletulekuga ja kontserni investeerimisvajadus edasiseks tegevuseks on minimaalne.

Hetkel on kontserni peatähelepanu pööratud põhitegevusele, et parandada tulemusi ja maksta tagasi pangalaene.

Tallinki juhtkond teeb sel kevadel aktsionäri üldkoosolekule ettepaneku möödunud majandusaasta eest dividende mitte maksta.

2011. aasta veebruaril toimunud aktsionäride üldkoosolekul teatas laevanduskontsern, et dividendide maksmiseks oleks vaja saavutada optimaalne võlakoormus. Juhtkonna hinnangul võiks olla Tallinki omakapitali määr vahemikus 40-50% ning netovõla ja EBITDA (kulumieelse ärikasumi suhe) alla viie.

Möödunud majandusaastal paranes Tallinki omakapitali määr 35,7%lt 39,2%ni.

Grupi netovõla ja EBITDA suhe oli eelmisel majandusaastal küll juba kõigest 4,44, kuid eelmisel majandusaasta koosnes erandkorras 16 kuust, mis näitas suhtarvu tegelikkusest paremana.

Tallink Grupp aktsia sulgus täna Tallinna börsil 0,655 eurol.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077