Autor: Tanel Raig • 24. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam keeldus kruiisturistide raha linnaga jagamisest

Tallinna sadam keeldus ettepanekust maskta linnale 50% kruiisturistidelt võetavast tasust.

Sadam leidis oma vastuses linnale, et tulu jagamine linnaga ei ole sadama jaoks majanduslikult jätkusuutlik ega lahendaks pikemas perspektiivis turistide teenindamisega seotud problemaatikat linnas. Sadam nõustus, et üha suurenev kruiisituristide hulk toob kaasa vajaduse parema koostöö järele, tagamaks turistidele meeldejääv elamus Tallinna külastamisel. „Turism on ja jääb Tallinna üheks oluliseks sissetulekuallikaks ning ratsionaalne ja läbimõeldud koostöö kõikide osapoolte vahel annab lõpuks kindlasti parema ja efektiivsema tulemuse kõigi jaoks,“ seisis kirjas.

Sadam leidis aga, et on teinud ja teeb ka edaspidi olulisi kulutusi kruiisilaevade ja kruiisireisijate teenindamiseks vajaliku infrastruktuuri loomiseks, haldamiseks ja hooldamiseks. „See kõik on nõudnud meilt märkimisväärseid väljaminekuid. Samas ei võimalda Läänemere kruiisiturul valitsev tihe konkurents sadamal kruiisireisijatele kehtestatavaid tasusid tänaselt tasemelt tõsta,“ kirjutas ASi Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand vastuses.

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul on siiski oluline jätkata linna ja Tallinna Sadama vahel koostööläbirääkimisi, et jõuda konkreetse kavani, kus fikseeritakse projektipõhiselt mõlemapoolsed tegevused ja kulutused järgnevateks aastateks, mis garanteeriksid kruiisituristidele meeldejääva reisielamuse Tallinnast. „Kui Tallinna Sadam kogub iga reisijalt tasu, peaks sellest vähemalt osa minema sihtkoha arendamisse, mitte ainult sadama taristusse,“ sõnas Teniste.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077