Autor: Tanel Raig • 5. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 5. aprilli logistikauudistest

Kokkuvõte logistika olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, toostusuudised.ee ja logistikauudised.ee.

Bensiin tanklates taas rekordkallis. Eile õhtul tõstis mootorkütuse jaemüüja Neste mootorbensiini 95 hinda oma automaattanklates 1,434 eurolt rekordilise 1,449 euroni (22,67 kroonini) liitri kohta. Rekordkõrgele kergitati ka mootorbensiini 98 hind (1,489 euroni – 23,30 kroonini). Diislikütuse liitri hind langes samas 1,429 eurolt 1,399 euroni. Täna hommikul läks kütuse hinnatõusuga kaasa ka Statoil. LOE EDASI SIIT.

Estonian Air rahulolematu Tartu lennuliini täituvusega. Estonian Air tunnistab, et on rahulolematu Tartu lennuliini täituvusega ning viib seetõttu lenuliinil läbi muudatusi. LOE EDASI SIIT.

Elektriraudteel vähem reisijaid ja suurem piletitulu. Elektriraudtee AS rongidega sõideti aasta esimese kolme kuuga ligi 680 tuhandel korral, mis on aasta tagasi sama perioodiga võrreldes -2,5%. Aasta esimese kvartali piletitulu oli 0,58 miljonit eurot. 2011. aasta sama perioodiga võrreldes kasvas piletitulu 11,8%. Jaanuaris ja veebruaris oli reisijate arv suurem kui eelmise aasta samal perioodil, kuid märtsis see langes. LOE EDASI SIIT.

Swedbank tõstis Tallinki kasumiprognoosi. Eile avalikustatud Tallinki esimese kvartali ja märtsikuu veostatistika sundis Swedbanki tõstma laevafirma aastast kasumiprognoosi 0,4 miljoni euro võrra. Swedbank kirjutab kiires kommentaaris, et tulemused olid nende prognoosidest kergelt paremad, mistõttu korrigeeritakse ka selle aasta kasumiprognoosi. Selleks aastaks ootab pank varasemaga 37,4 miljoni euro asemel puhaskasumiks 37,8 miljonit. Murekohtadena toob pank välja, et kaubavedude maht kukub tugevalt. LOE EDASI SIIT.

Laoseis 2012: Tark pakendilahendus tagab efektiivsuse kasvu. OÜ Sensei ja AS Äripäev korraldataval konverentsil Laoseis 2012 näitab Nefabi Baltikumi ja Venemaa äriarenduste juht Ljubov Ovtsinnikova, kuidas targem pakendamine aitab säästa ettevõtte kulutusi, parimatel juhtudel kuni 25%. Pakendiaudit ja pakendidisain on ettevõtetelt seni sanud vähe tähelepanu. Ovtsinnikova kinnitusel võimaldavad need aga luua olulist lisandväärtust. Pakendiauditi eesmärk on leida kliendi jaoks võimalus kogukulude kokkuhoiuks. LOE EDASI SIIT.

Venemaa plaanib kehtestada teemaksu. Venemaa transpordiministeerium valmistab ette valitsuse määrust, millega kehtestatakse järgmisest aastast föderaalteedel liikuvatele sõidukitele teemaks, teatab Logistik.ru. LOE EDASI SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077