Autor: Tanel Raig • 30. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Türi ja Viljandi vahel avatakse kiire raudtee

Edelaraudtee avab 1. jaanuaril 2012 uue kaasajastatud Türi–Viljandi raudteelõigu, mille tippkiirus on kuni 120 kilomeetrit tunnis.

Edelaraudtee peadirektori Kalvi Pukka sõnul tingis teelõigu kapitaalremondi vajadus tagada liiklusohutus ning reisimugavus. „Türi–Viljandi tee rajati 70ndatel ning juba toona kasutati ehitamiseks vanu materjale, mistõttu oli lõik väga halvas seisukorras. Kui kapitaalset uuendamist poleks ette võetud, siis oleks ees terendanud kiiruste toomine praeguselt 60 km/h allapoole ning välistatud poleks olnud ka tee sulgemine,“ rääkis Pukka. „Täna võime öelda, et tegu on väga heas seisukorras raudteega, mille järgmine kapitaalremont on aastakümnete kaugusel.“

2012. aasta suveks on kavandatud kõigi tööde lõpetamine, misjärel saavutavad rongid sõidukiiruseks 120 km/h. Sellest tingituna lüheneb sõiduaeg Tallinnast Viljandisse 15 minutit. „Oleme saanud maanteele kiirusega lähemale, mis on konkurentsi seisukohalt väga oluline,“ sõnas Pukka.

Kapitaalremondi käigus vahetati välja kogu raudtee pealisehitus: killustik, liiprid ning rööpad. Kokku paigaldati 52kilomeetrisele Türi-Viljandi raudteelõigule 82 000 uut liiprit ning vahetati välja 200 000 tonni ballasti. Töö käigus rekonstrueeriti raudteeülesõite, parandati teekatet ning paigaldati uusi foore. Lisaks rekonstrueeriti kõik kuus Türi–Viljandi raudteelõigule jäävat ooteplatvormi, mis on nüüd varustatud mugavama juurdepääsu tagamiseks kaldteedega.

Türi–Viljandi raudtee avatakse reisijatele liikluseks järgmise aasta 1. jaanuaril. Esmaspäevast neljapäevani sõidab rong Tallinnast Viljandi suunas ja tagasi sõidugraafiku alusel kaks korda päevas ning reedel, laupäeval ja pühapäeval kolm korda päevas.

Türi–Viljandi raudteelõigu rekonstrueerimistööd said alguse 2011. aasta aprillis. Projekti kogumaksumus on 22,37 miljonit eurot, millest 12,78 miljonit eurot kaeti Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi rahaga ning ülejäänu omafinantseeringuga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077