Autor: Silvia Kruusmaa • 8. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air jätkab lendamist Tallinn-Kuressaare liinil

Estonian Air ja Saare Maavalitsus saavutasid kokkuleppe, mille kohaselt jätkab Estonian Air talvehooajal Tallinn-Kuressaare liini teenindamist lennukitega Saab 340. Kokku teeb Estonian Air suvise kaheksa asemel seitse lendu nädalas.

Saare maavanema kohusetäitja Jaan Leivategija ütles, et kui vahepeal oli kaalumisel uue hanke korraldamine või võimalik üleminek väiksematele lennukitele, siis nüüd saavutati kõiki osapooli rahuldav kompromiss. „Reisijate seisukohast on tähtis, et lennud jätkuvad võimalikult sarnase graafikuga ja sama suurte lennukitega. Saavutatud kokkulepe on kujunenud nõudlust arvestades parim võimalik lahendus ja tagab teenuse osutamise jätkamise senisel tasemel,“ ütles Leivategija. 

Estonian Airi kommertsala asepresidendi Rauno Parrase sõnul on ettevõttel hea meel, et lennuliini jätkamise osas jõuti Saare Maavalitsusega kokkuleppele. “Meie kindel soov oli jätkata klientide teenindamist, kuid kuna liini opereerimiskulud on viimaste aastate jooksul oluliselt kasvanud, pidime otsima uusi lahendusi,” lisas ta.

Parrase sõnul toimub lennugraafikus üks muudatus, kus võrreldes suvise lennugraafikuga ei toimu esmaspäevaseid lende Tallinna ja Kuressaare vahel. See ei tohiks aga Tallinna-Kuressaare liini kasutavate reisijate lennuharjumusi palju mõjutada. Muus osas jääb lennuplaan suuresti samaks, Estonian Air teavitab lähipäevil täpsematest lennuaegadest.

Parras lisas, et vaatamata kütusehinna 70-protsendilisele tõusule viimastel aastatel ning kõrgematele kuludele lennujaamas, ei õnnestunud Estonian Airil lennu teenindamiseks lisadotatsiooni saada. “Selleks, et hoida Tallinna-Kuressaare lennuliinil sama teenindusstandardit, oleme sunnitud piletihinda  tõstma 2008. aastal kokkulepitud tasemele. Ühe suuna hind Tallinna-Kuressaare suunal algab 31 eurost ja Kuressaare-Tallinna suunal 30 eurost,” lisas Parras.

Samas rõhutas Parras, et planeeritav hinnatõus jääb Estonian Airi ja Saare Maavalitsuse vahel sõlmitud lepingus sätestatud piletihinna piiridesse. ”Oleme siiani pakkunud Kuressaare liinil kuni 50-protsendilist hinnasoodustust, et lennuühendust populariseerida, kuid kasvanud kulude tingimustes ei ole see enam võimalik,“ ütles ta.

Estonian Air on välja töötamas uut strateegiat, millest sõltub ka see, milliste lennukitega Estonian Air lähiaastatel oma lennuliine teenindama hakkab.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077