Autor: Jaana Pikalev • 24. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Flybe loob Tallinna ja Helsingi vahele 100 uut töökohta

Euroopa suurim regionaallendude operaator Flybe teeb suuri investeeringuid laienemiseks ning lubab luua kuue lennuliini avamisega Eestis ligikaudu 100 uut töökohta.

Lennufirma, mis ostis 18. augustil 2011 koos Finnairiga Finnish Commuter Airlines’i (Finncomm), avaldas täna oma uued lennumarsruudid.

Uus laiendatud lennuliinideprogramm hõlmab viit uut marsruuti Tallinnast, kolme Helsingist ning paljunõutud rahvusvahelist marsruuti Tartu ja Helsingi vahel kuus korda nädalas. Üheksast uuest marsruudist neli pakub mitut igapäevast lennusagedust, millest igaühega kaasneb valikuvõimalus kuni kolme lennu vahel päevas.

Flybe Europa tegevdirektor Mike Rutter ütles: “Flybe on äärmiselt uhke avanenud võimaluse üle teenindada Eesti ning Põhjamaade/Balti riikide elanikke, samuti soomlasi. See on hetk, mille poole püüeldes me oleme kaua aega töötanud. Tänane päev märgib lennureisijatele taskukohaste lendude valikus täiesti uue ajaarvamise algust.”

Uute marsruutide nimekiri hõlmab uusi sihtkohti nii Tallinnast kui ka Helsingist toimuvatele väljalendudele, muutes piirkondlikud õhureisid taskukohasemaks ja igaühele senisest kättesaadavamaks. Lennupiletihinnad Eesti liinidel algavad 39 eurost (liinidel Tallinnast Turku ja Tamperesse ning Tartust Helsinkisse) ning 49 eurot Tallinnast Stockholmi, Oulusse ja Vaasasse.

Avatavate lennuliinidega loodetakse elavdada Eesti majandust ning turismi, lisaks luuakse ka ligikaudu 100 uut töökohta. Rutteri sõnul nendest vähemalt pooled saavad olema eestlastele, sest Eesti-Soome lennuliinid loodetakse mehitada eestlastega.

Rutter lisas: “Flybe partnerlus Finnairiga pakub sama kõrgeid teenindusstandardeid nagu reisijad on harjunud ootama Finncommilt – ja rohkemgi. Meie ühine nägemus on, et Flybest saab Põhjamaades ja Balti riikides juhtiv piirkondlik lennuliin. Me loodame, et Flybe firmamärk kinnitab turul kanda ja pälvib peagi tunnustust nii puhke- kui ärireisideks sobiva lennuoperaatorina.

“Kavatseme tublisti tööd teha, et kindlustada järgmise kahe kuu jooksul võimalikult sujuv üleminek Finncommilt Flybele. Reisijad näevad endiselt sama sõbralikku ja asjatundlikku lennusaatjate ning pilootide meeskonda, kes tervitavad neid kõigi samade lendude pardal, mida varem opereeris Finncomm.

Hr Rutter valgustas ka Flybe plaane edasiseks piirkondlikuks laienemiseks, mis tähendaks olemasolevate lennuliinide arendamist ning uute marsruutide loomist Lätti, Leetu ja Taani.

Ta lõpetas: “Flybe on pühendunud mitte üksnes Finncommi praeguste reisijate ootuste täitmisele, vaid ka sadade tuhandete uute reisijate ligitõmbamisele. Meil on äärmiselt hea meel ka võimaluse üle toetada Estonia AS’i. Oleme innukalt valmis toetama sissetuleva turismi kasvu ning investeeringuid Eestisse, muutes reisimise igale inimesele hõlpsamaks ja taskukohasemaks.

“Oleme valmis tutvustama reisijaid Flybe pakutavate lennuelamustega ning tahame tervitada oma lennukite pardal kõiki, kes soovivad kasutada auhinna vääriliseks tunnistatud Euroopa lennuoperaatorit, millel on pikaaegne hea kuulsus täpsuse ning soodsate hindadega kvaliteetsete lendude eest.”

EASi Turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso sõnul on heaks uudiseks eriti see, et avatakse lennuliinid teistesse Soome linnadesse. "Kui me tahame, et Soome turistide arvu kasv oleks sama kõrge nagu ta on olnud varasematel aastatel, siis tulebki vaadata kaugemale Helsinkist. Uued lennuliinid annavad selleks hea võimaluse." sõnas Mutso pressikonverentsil.

Flybe täna avalikustatud uued lennuliinid:

o Tallinn – Stockholm Bromma, Rootsi (3 x päevas)o Tallinn - Oulu* (iga päev, v.a laupäev)o Tallinn - Tampere  (3 x päevas)o Tallinn - Turku * (2 x päevas)o Tallinn - Vaasa * (iga päev, v.a laupäev)o  Tartu - Helsinki  (iga päev, v.a laupäev)o Helsinki – Trondheim, Norra (4 x nädalas)o Helsinki – Umea, Rootsi (4 x nädalas)o Helsinki – Mariehamn, Ahvenamaa (2 x päevas)

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077