Autor: Alyona Stadnik • 18. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspedeerijad: edu võti on tegevuse laiendamine

Ekspedeerimis- ning logistikaettevõtete käibe kasvatamise peamiseks põhjuseks võib nimetada veohindade tõusu, teenuste laiendamist ning majanduse üldist paranemist. Esimene pool on olnud positiivne, kuid teine jääb ilmselt tagasihoidlikuks.

"Konkurents on tegelikult üsnagi suur ja valdkonniti erinev. Äri juurdevõitmise võimalusi näen pigem uute või lisateenustega tegelemises ja ka uutes turgudes," ütles ACE Logistics Estonia juhatuse liige Andres Matkur Äripäevale.

Ettevõtte käive kasvas mullu ligi 35%, mis Matkuri sõnul on osalt tingitud suhteliselt madalast võrdlusbaasist. "Mäletatavasti oli 2009. aastal suurem tagasiminek enamikus ettevõtetes, see ei jätnud ka meid puutumata," põhjendas Matkur. 2010. aastal taastus rahvusvahelist transporti vajav kaubamaht kiiresti, mis aitas kaasa ekspedeerimissektori kiirele tõusule.

Praegu on logistika- ja ekspedeerimisesektori olukord tema hinnangul positiivne. Pessimismiks pole põhjust. Matkur märkis, et 2011. aasta esimene pool on neil läinud tõusvas joones, käibe kasv on ületanud ootusi. "Kindlasti aasta teine pool selliseid kasvunumbreid enam ei näita, kuid pessimismiks ka põhjust ei ole," lausus Matkur

KES ON KES:

ACE Logistics Estonia ekspedeerib õhu-, auto- ja meretransporti ning tegeleb lisaks tollimaaklerluse, Eesti piires kaubaveo, lao- ja tollilaoteenuse, kaupade veo kindlustamise ja saadetise liikumise jälgimise võimaluse pakkumisega.Käive oli 2010. aastal 76 478 506 ja 2009. aastal oli 56 822 490 krooni.

Loe ka kommentaare, mida rääkisid CF&S Estonia ning Wett Eesti turu kasvust ning laienemislaanidest:

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077