Autor: Anu Jõgi • 5. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn pakub abilinnapeaks Arvo Sarapuud

Keskerakonna Tallinna Nõukogu esitab neljapäeval linnavolikogule abilinnapeade kandidaatideks endise riigikogu liikme Arvo Sarapuu, Lasnamäe linnaosavanema Kalle Klandorfi ning riigikogu liikme Mihhail Kõlvarti.

Keskerakondlane Arvo Sarapuu kandideeris riigikogusse Jõgeva- ja Tartumaa piirkonnas, ent sai 874 häält ega osutunud valituks. Sarapuu on bussifirma ATKO Grupp kaasomanik.

Sarapuu oli Järva maavanem 1989–1997, Eesti Maapanga juhatuse liige 1997–1998 ja ATKO Grupi juhatuse liige 2001 ning ta on ATKO Grupi nõukogu esimees ja ATKO Õlitööstuse nõukogu esimees.

Ta on ka ATKO Bussiliinide nõukogu liige, ATKO Grupi nõukogu liige, ATKO Transi nõukogu liige, Harjumaa Liinide nõukogu liige, Järvamaa Haigla nõukogu liige, ATKO Liinide nõukogu liige, ATKO Toursi nõukogu liige, Eesti Keskerakonna juhatuse liige ja Järve Bussipargi nõukogu liige.

„Minu kandidaadiks seadmine on ühelt poolt tunnustus senisele tööle nii maavanemana, omavalitsusliidu juhina kui ka riigikogu liikmena. Teisalt on see suur vastutus ning minu nimetamisel linnavalitsuse liikmeks pean oluliseks jätkata tööd selle nimel, et Tallinnast kujuneks veelgi atraktiivsem ettevõtluskeskkond,” ütles Sarapuu. Tema juhtida jääb ettevõtluse ja keskkonna valdkond.

Sarapuu sõnul peab Tallinn arendama senist koostööd teiste Eesti omavalitsustega ning töötama välja meetmed, et pealinn suudaks tagada parimad ettevõtluse loomise ja arendamise võimalused. „Tööd tuleb teha selle nimel, et Eesti pealinn looks soodsa keskkonna nii välisinvestoritele kui ka linna külastavatele turistidele,” lõpetas Sarapuu.

Kalle Klandorfi tegevusvälja jääb munitsipaalpolitsei- ja kommunaalamet. „Munitsipaalpolitseid ja kommunaalala valdkonda juhtiv abilinnapea koht on kindlasti üks vastutusrikkamaid ning see valdkond puudutab pea kõiki linnaelanikke. Minu ees seisab raske, aga huvitav väljakutse jätkata oma eelkäijate tublit tööd,” sõnas Kalle Klandorf.

Haridus-, kultuuri- ning spordi- ja noorsootööameti tööd suunav Mihhail Kõlvart ütles: „Kuna minule andsid usalduse Tallinna linna elanikud, siis abilinnapeana avanevad mul suuremad võimalused neile antud lubadusi täita nendes valdkondades, mida  pean oluliseks.”

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077