Autor: Jaana Pikalev • 31. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartPOST avas täna Soomes pakiautomaatide võrgu

Täna avati Soomes esimesed üheksa SmartPOST pakiautomaati. Pakiautomaadid asuvad Helsingis ja selle lähiümbruses Vantaas ning Espoos. Kevade jooksul lisandub veel kuus automaati.

 ”Tuginedes Eesti kogemusele loodame Soome pakiautomaatide kiiret kasutuselevõttu nii Eesti- kui ka Soome klientide poolt. Lähikuudel avaneb klientidele võimalus hakata saatma pakke ka SmartPOST-i Eesti ja Soome pakiautomaatide vahel. Teenus loob hea võimaluse saata pakke, kas Eestist-Soome või panna saadetis kodumaa poole teele näiteks Soomes ostureisil viibides,” märkis Itella SmartPOST OÜ tegevjuht Risto Eelmaa.

 Eelmaa sõnul võib Soome pakiautomaatide edule anda esimese hinnangu orienteeruvalt poole aasta möödudes, mil kliendid on teenuse olemasolust rohkem teadlikud. ”Meie senine kogemus Eestis tegutsemisel on näidanud, et kliendid, kes kord pakiautomaadi teenust on kasutanud, jäävad seda selgelt eelistama traditsiooniliste postiteenuste ees. Paki saatmiseks ja vastuvõtmiseks pole vaja enam minna bussijaama või oodata kullerit. SmartPOST pakiautomaadiga kulub paki teele panemiseks ja vastuvõtmiseks alati vähem aega kui postkontoris. Kliendid õpivad seda kiirust, lihtsust ja mugavust hindama,” selgitas Eelmaa.

Soomes avatud automaadid asuvad näiteks Helsingi peapostkontoris ning eestlastelegi tuttavates kaubanduskeskustes Itäkeskus, Jumbo, Iso Omena jne. Pakiautomaatide asukohtade ja teenusega täpsemalt saab tutvuda SmartPOST Soome kodulehel.

Pakiautomaatide avamine Helsingi piirkonnas on osa SmartPOST laienemisplaanist. Tulevikus plaanitakse pakiautomaatide võrgustikku laiendada ka mujal Soomes ning naaberriikides.

SmartPOST on osa Itella Grupist, mis pakub kaupade- ja informatsioonivoogude korraldamise lahendusi. Grupp tegutseb kirjade-, informatsiooni ja kaupade logistika valdkonnas Põhja- ja Kesk-Euroopas ning Venemaal.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077