Autor: Jaana Pikalev • 15. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fiskerstrand BLRT ostab ära laevade projekteerimise liidri

Fiskerstrand BLRT omandab Norra aktsiaseltsi Multi Maritime, mis on vaieldamatuks liidriks praamide, külmutuslaevade ja jäämurdjate projekteerimises. Praegu oodatakse vastavale lepingule heakskiitu Norra konkurentsiametilt.  

“Fiskerstrand BLRT ja Multi Maritime on teinud tihedat koostööd juba aastaid. Üheskoos lasti vette mitmeid laevu, mille hulgas on nii auto- ja reisijapraame kui ka kalapüügilaevu. Muutused omandisuhtes annavad meile juurde võimalusi arendada tegevust jääklassi laevade ja jäämurdjate projekteerimise ning tehnika osas,” kommenteeris BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman. Ta lisas, et kindlasti tugevdab antud tehing kontserni positsiooni Euroopa laevaehituse turul.

"Laevaehitus on vaid üks BLRT Grupi tegevusaladest. Tänaseks oleme me selles jõudnud nii kaugele, et Balti riikides laevaehitusega tegelevate ettevõtete seas peetakse meid liidriks ning Põhjamaades arvatakse meid juhtivate firmade hulka. Samas tunnistame me ka iseendale, et võrreldes Saksamaal, Prantsusmaal ja Itaalias tegutsevate laevaehitajatega, on meil veel arenguruumi," lisas Berman.

Tema sõnul on tehingu maksumus selle lõpliku teostamiseni konfidentsiaalne.

Multi Maritime tegutseb laevade projekteerimise alal aastast 1983. Tänaseks on ettevõte projekteerinud üle 100 laeva, seda nii kontseptsiooni välja töötades kui ka detailseid skeeme koostades. 

Fiskerstrand BLRT on Norras registreeritud laevaehitusfirma, millest 50% kuulub BLRT Grupile ning 50% Norra firmale Fiskerstrand Verft. Ettevõte on ehitanud  muuhulgas Saaremaa Laevakompanii uusi parvlaevu. Hiljuti alusati pidulikult Klaipedas suurima gaasi jõul töötava parvlaeva ehitust.

Multi Maritime käive möödunud aastal oli ligi  45,5 miljonit krooni (23 miljonit norra krooni), kasum  ligi 10 miljonit krooni ( 5 miljonit norra krooni). Täna töötab ettevõttes ligi 25 spetsialisti ja selle poolest on Multi Maritime suurim teiste taoliste Norra ettevõtete seas, teatas BLRT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077