Autor: Jaana Pikalev • 8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TNT eraldab kiirkullerveo postiteenustest ja viib üksuse börsile

Rahvusvaheline posti- ja kiirkullerfirma TNT viib ellu oma 2015. aasta visiooni ja eraldab firmasiseselt kiirkullerveo ja postiteenused. Kiirkullervedude üksuse plaanib TNT Express noteerida börsil.

Peter Bakker, TNT juhatuse esimees: „Peale ettevalmistusi teatasime kapitaliturgudele muudatusest, mis eraldab TNT kaheks tugevaks ja edukaks ettevõtteks. Meie kiirkullervedude haru on Euroopas näidanud kasumlikke kasvuvõimalusi tipptasemel pakiveos ja spetsiifilistele sektoritele lisaväärtuslike lahenduste pakkumisel. Arenevatel turgudel jätkame päevase täpsusega määratletud kiirkullerteenuse pakkujana, samuti jätkub kontinentidevahelise äritegevuse mahu suurendamine.“

 TNT grupi senine juhatuse esimees Peter Bakker jääb ettevõttesse tööle kuni eraldamise lõpuni. TNT Express juhatuse esimehena jätkab ka peale eraldamist juba iseseisva ettevõtte juhina Marie-Christine Lombard.  TNT Eesti müügi- ja turundusjuht Andrus Liivand ütles, et siinse ettevõtte tegevust kõnealune lahutamine ei mõjuta. „Ettevõtete eraldamise peapõhjus on nende strateegiliste profiilide suurenev erinevus ja nendevahelise sünergia kahanemine. Postiteenuste turg TNT kodumaal Hollandis kahaneb ja postidivisjon fokuseerib end rahavoogude säilitamisele ja tegevuse efektiivsemaks muutmisele. Eestis ei ole TNT postiteenuseid kunagi pakkunud, selles osas siin seega mingeid muutusi ei ole," lausus Liivand.

Kuuldused sellest, et TNT kavatseb kiirkullerveo üksuse UPSile või Fedexile maha müüa, lükkas turundusjuht tagasi. "Välismeedia kajastust pean kuulujuttudeks, mida nii suure ettevõtte ümber aeg-ajalt ikka ette tuleb. Kiirkullervedude osa plaanib TNT Express nüüd juba eraldi noteerida börsil, võib-olla sellest siis kuuldused. Niisamuti võiks kuulujutte levitada ükskõik millise värskelt börsil noteeritud ettevõtte kohta," sõnas Liivand. 

Ta lisas, et kiirkullerteenuse prioriteediks jääb olemasoleva tugeva positsiooni kasvatamine Euroopas, jätkata kontinentidevahelise äri kasvu Euroopa ja külgnevate turgude vahel ja toetada olemasolevaid tugevaid logistilisi positsioone Hiinas, Lõuna-Ameerikas ja Indias.

Jagunemine lubab TNT-le senisest suuremat sisemist fokuseerimist, ühte valdkonda investeerimist, kapitali koondamist ja palju paindlikumat organisatsiooni, rääkis Liivand. TNT pakub ettevõtetele ja eratarbijatele nende posti- ja kullerveo vajaduste rahuldamiseks laiaulatuslikku teenuste valikut. TNT-l, mille peakorter asub Hollandis, on tõhus infrastruktuurivõrgustik Euroopas ja Aasias ning ta optimeerib jätkuvalt oma üleilmse võrgustiku toimimist.

  Ettevõttest

TNT teenindab enam kui 200 riiki ja annab tööd rohkem kui 160 000 inimesele. 2009. aastal sai TNT 10,4 miljardit eurot tulu ja 648 miljoni euro ulatuses tulu põhitegevusest.TNT on noteeritud Amsterdami börsil. TNT tunnustab oma sotsiaalset vastutust ning on loonud partnerlussuhted ÜRO maailma toiduabi programmi ja keskkonnaprogrammiga, et võidelda nälja ja reostuse vastu maailmas. Meie jõupingutused on leidnud tunnustust: 2009. aastal sai TNT taas kõrgeima punktisumma kõigist Dow Jonesi jätkusuutlikkuse indeksisse kaasatud ettevõtetest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077