Autor: Jaana Pikalev • 7. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valminud on Tallinna linna ja lähiümbruse transpordikava

Tallinna Linnavalitsuse istungile esitatakse heakskiitmiseks Ühtekuuluvusfondi tehnilise abi projekti “Tallinna linna ja lähiümbruse transpordikava koostamine” raames valminud Tallinna linna ja lähiümbruse transpordikava, mis annab aluse ühtse transpordisüsteemi sujuvaks ja tõrgeteta toimimiseks Tallinna linnas ja selle lähiümbruses ning kajastab kõigi transpordiliikide ja –viiside (maantee, raudtee,, mere- ja lennutranspordi , ühistranspordi ja kergliikluse) koostoimet.

„Vajadus Tallinna linna ja lähiümbruse transpordikava koostamiseks tulenes Euroopa Liidu struktuurivahenditest ja Ühtekuuluvusfondist rahastatavate Tallinna linna transpordi infrastruktuuri projektide (sealhulgas Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimise) elluviimiseks aastatel 2007 – 2013 vajaliku kava olemasolu nõudest Euroopa Komisjoni poolt,“ ütles Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš.

„Transpordikava linnaarengu strateegia aluseks on võetud arengukavas „Tallinna liikumiskeskkonna arengustrateegia 2007-2035” läbi viidud uuringu tulemused, millega valiti kõige otstarbekamaks arengusuunaks Tallinna arengule eeslinnastuva polütsentrilise linnastu arengustsenaarium,“ lisas Boroditš.  „Tallinn on võtnud suunaks autoliikluse vähendamise ja ühistranspordi osakaalu kiire suurendamise kavandades transpordisüsteemi, mis pakub kõikidele head liikumisvõimalused, tagab meeldiva elukeskkonna ja transpordi töökindluse parandades sellega piirkonna konkurentsivõimet.“

Visioonide elluviimiseks on transpordikavas püstitatud konkreetsed eesmärgid ja meetmed ning koostatud eraldi arenguprogrammid kergliiklusteede, ühistranspordi ja autoliikluse jätkusuutlikuks arenguks.

Transpordikava lisas on esitatud ka „Pikema perspektiivi finantsplaan“ kirjeldab transpordi finantseerimise süsteemi uuendamise põhiprintsiipe. Selle järgi peab transpordi infrastruktuuri finantseerimine toimuma tegevuskavade ja rakendusplaanide alusel nii linnaeelarvest kui Euroopa Liidu fondidest taotletud vahendite alusel. Kusjuures eelistada tuleb säästva transpordi arengut, milleks tuleb välja töötada finantseerimiskava säästva transpordisüsteemi arendamiseks koostöös Tallinna, selle lähivaldade ja riigiga.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077