Autor: Anu Jõgi • 6. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnairi stjuardessid lükkasid kompromisspakkumise tagasi

Finnairi pardapersonali streik jätkub. Stjuardesside ja stjuuartite liit lükkas tagasi riikliku lepitaja Esa Lonka täna öösel tehtud kokkuleppe, kirjutab Yle Uutiset.

Streigi jätkumine paneb homsest käima ka toetusstreigid.

Lonka sõnul see, et lepet ei sündinud, teda ei üllata. Suurim erimeelsus puudutab kaugmaalennu järel ette nähtud vaba aja pikkust.

„Lonka välja käidud ettepanek sisaldas ainult meie tööolusid halvemaks muutvaid punkte,“ ütles  Soome stjuardesside ja stjuuartite ametiliidu SLSY juht Thelma Åkers.

Tema sõnul keeldus ametiliidu juhtkond ettepanekust üksmeelselt. Liit on valmis läbirääkimisi võimalikult varsti jätkama, Lonka ettepanek oli nende teatel samm õiges suunas.

SLSY hinnangul on võtmekoht endiselt kauglende puudutav osa, samuti kritiseeris liit ettepanekus olnud võimalust öelda kokkuleppest lahti selle kehtimise ajal.

Åkers ei osanud öelda, kuidas mõjuvad teisipäeval algavad toetusstreigid. Auto- ja transpordiliit AKT on teatanud, et lõpetab sel nädalal kütuse transpordi Finnairi lendudele. Lennumehaanikud katkestavad Finnairi lennukite hoolduse ja lennunduse ametiühing IAU pagasikäitluse. Samuti ei tegele posti- ja logistikaametiühingu liikmed Finnairilt saabuvat posti ning rongijuhtide liit ei pane käiku lisaronge.

Finnairi tegevjuhi Mika Vehviläineni sõnul oleks ettevõte olnud valmis minema vabade päevade korraldamisel kompromissile. „Minu arvates on inetu, et SLSY heitis prügikasti suure vaevaga koostatud leppepakkumise. Lepe oli kompromiss, kus mõlemad pooled oleksid saanud osa oma tahtmistest,“ märkis Vehviläinen

Finnairi klienditeeninduse juht Anssi Komulainen ütles, et teda üllatab stjuardesside ettepanekust loobumine ning ta on pettunud, et SLSY ei saa ettevõtte olukorrast aru.

Streik maksab Finnairile 2 miljonit eurot päevas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077