Autor: Anu Jõgi • 30. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AirBalticu suuromanik teeb ka Leetu lennufirma

airBalticu suuromanik Bertolt Flick täiendab Balti lennuturgu veel ühe firmaga, seekord Leedus.

Flicki teatel alustab uus ettevõte tegevust nelja lennukiga, mille mark ja mudel avalikustatakse hiljem. Ettevõte nimi tehakse teatavaks järgmise aastas alguses, kirjutab Kauppalehti.

Flickile kuulub oma firma Baltic Aviation Systems  kaudu 47% airBalticust, ülejäänu kuulub Läti riigile. Flicki firma saab ka uue Leedu firma suuromanikuks, kuhu kaastatakse samuti Leedu valitsus, kellega käivad praegu läbirääkimised.

Leedul on lennuühendustega suuri probleeme olnud, sest kaks riiklike liine hallanud lennufirmat eli Fly LAL ja Star1 on pankrotti läinud. Osalt nurjus seetõttu ka Vilniuse Euroopa kultuuripealinna programm, sest külalised ei pääsenud viletsa lennuühenduse tõttu lihtsalt Vilniusesse.

Flicki projekt on selles mõttes üllatav, et airBalticul on olnud Vilniuses sõlmpunkt. airBalticu turundus- ja strateegiajuhi Tero Taskila sõnul olid Riia ja Vilniuse sõlmpunktid üksteisele aga liiga lähedal.

Taskila sõnul hakkab airBaltic uuele firmale hooldusteenust pakkuma. On tõenäoline, et uus firma valib lennukiteks needsamad Boeing 737 lennukid, millega lendab ka airBaltic. Uus lennufirma on ühtlasi ka Flicki tõrjereaktsioon, sest ka mitmed Läänemere piirkonna vanad lennufirmad on huvitatud Leedu liinidest.

airBaltic on ka Soomes kiiresti tugevaks tegijaks kasvanud, kirjutab Kauppalehti. Sel aastal lennutab ettevõte Soome vahet juba üle 400 000 reisija. 2008. aastast alates on reisijate arv neljakordistunud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077