Autor: Tea Taruste, kaasautor • 10. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ukraina lennufirma kevadest Eestis

Märtsis alustab Tallinn-Kiiev vahelisi lende Ukraina lennufirma Aerosvit Airline, mis täidab oma lennugraafikuga Estonian Airi poolt jäetud tühemiku. 

Estraveli turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu rääkis, et suvel müüdi paari nädalaga väga edukalt Aerosviti pileteid Aasia suunal, mille hinnad olid äärmiselt konkurentsivõimelised. Aerosviti näol ei ole tegemist odavlennufirmaga. Aerosvit on traditsionaalne lennufirma, mis pakub erinevalt odavlennufirmadest näiteks tasuta sööki ka lühikestel lendudel.

"Aerosviti Tallinna ja Kiievi vahelised lennud toimuvad just nendel päevadel, mil Estonian Air ei lenda. Ametlik info pole veel tulnud, ent broneerimissüsteemi Amadeus kohaselt algavad lennud 23. märtsil 2011," sõnas Rüütsalu.

Tema hinnangul on Ukraina lennufirma üheks võimalikuks sihiks meelitada reisijad läbi Kiievi Aasia ja Ameerika suunal lendama. "Suvel müüsime mõne nädala jooksul miljonite kroonide eest pileteid läbi Kiievi Taisse ja Indiasse, aga Eesti reisijale on väga huvipakkuv ka Põhja-Ameerika suund. Lisaks lendavad nad huvitavatesse sihtkohtadesse nagu näiteks Bakuusse Aserbaidžaanis, Larnacasse Küprosel, Tel Avivi Iisraelis jne ," märkis Rüütsalu.

Aerosvit Airlines on üks kahest Ukraina rahvuslikust lennufirmast, mis lendab 11 sihtkohta kodumaal, 20 sihtkohta Euroopas. Lennufirmaga saab sõita ka Hiinasse, Indiasse, Taisse, Kanadasse ja USAsse.

Aerosviti lennukiparki kuulus maikuu seisuga 17 lennukit, suur osa neist Boeing 737, ent masinaparki kuuluvad ka Ukraina lennukid Antonov An-148 ja An-158. Lennufirma plaanib sõiduvahendeid juurde hankida ja masinaparki uuendada.

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077