Autor: Tea Taruste, kaasautor • 9. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urmas Klaas: logistika on oluline ekspordiartikkel

Riigikogu majanduskomisjonis toimus eile logistika ja transiidivaldkonna parlamentaarne kuulamine. Komisjon sai ülevaate Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni (LTA) egiidi all käivitunud logistikaklastri tegevusest ning toetas edaspidist ühistegevust Eesti ekspordivõime kasvatamisel.

“Nii riik kui ettevõtjad on panustanud miljardeid sadamate ja raudteede arendamisse, õigus- ja maksukeskkond on ettevõtlusele soodne ning seetõttu saavad logistikateenuse pakkujad klientidele pakkuda tasemel teenust,” ütles majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas.

Klaasi sõnul peavad riik ja erasektor parema tulemuse saavutamiseks töötama välisturgudel koos. „Tore, et ettevõtjate eestvõttel loodud logistikaklaster tegutseb samas suunas ning meil on tulevikus üks tugev partner,” lisas Klaas.

Tema sõnul näeb majanduskomisjon jätkuvalt oma rolli logistikavaldkonna esindamisel ja tutvustamisel välislähetustel, välisturunduses, konverentsidel ning messidel.

Majanduskomisjoni esimees rõhutas, et logistikaklastri ambitsiooniga, saavutada viie aasta jooksul ekspordikäive 30% kasv peab kaasas käima ka areng suurema lisandväärtuse ja efektiivsuse suunas.

Eilsel kuulamisel tutvustas logistikaklastri juht Urmas Kõiv klastri tegevuse eesmärke, tegevussuundi ja liikmeid ning esimesi konkreetseid tulemusi rahvusvahelise turunduse vallas. Pikem arutelu toimus võimalike koostöövormide ning ühistegevuste üle.

“Leppisime kokku, et logistikaklaster hakkab majanduskomisjonile perioodiliselt tutvustama valminud uuringuid ning nende baasil sihtturgude tarbeks väljatöötatud sõnumeid logistka- ja transiidi vallas ning  korraldama ühiseid missioone sihtturgudele. Pole paremat sõnumit klientidele, kui ühtne positiivne sõnum majandussektori kohta nii riigi, kui ettevõtjate esindajate poolt,” sõnas LTA juhataja Andrus Kuusmann.

Logistikaklaster on kahe ja poole aastane projekt, mis keskendub klastripartnerite ühtsele rahvusvahelisele turundusele, vabasid ressursse hõlmavale tootearendusele, logistikaalastele haridusküsimustele, ettevõtete koostööle IT vallas ning oma eesmärkide tutvustamisele Eesti avalikkusele. Klastri liikmed on suurimad Eesti infrastruktuuriettevõtted, sadamaterminalid, ekspediitorid ja laondusega tegelevad firmad ning kõrgkoolid ja sektoris tegutsevad mittetulundusühingud. Klastri projekti toetab EAS Euroopa Regionaalarengu programmi raames.

Eile majanduskomisjonis toimunud parlamentaarsel kuulamisel esindasid logistikaklastrit Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhatuse liige Andrus Kuusmann, logistikaklastri juht Urmas Kõiv, AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann ning AS Vopak-E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

 

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077