Autor: Birjo Must • 1. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametiühing: otsustasime kohtu kasuks juba enne Tallinki kasumit

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) ja AS Tallink Grupp ning tema tütarettevõtete vahelise palgaleppe täitmise vaidlus on saadetud lahendamisele Harju Maakohtusse, kuna omavahelistel kõnelustel kokkuleppele ei jõutud.

 “Jah, esitasime möödunud nädalal kaebuse Harju Maakohtusse. Põhjus on lihtne, töötajatel jäi palk septembris tõstmata lepingus ettenähtud mahus 6%,” selgitas olukorda EMSA esimees Kaia Vask.

Kuna meil on Tallinkiga ühest lepingupunktist erinev arusaamine, siis oli sellele punktile põhjenduse saamiseks tarvis pöörduda kohtu poole, lisas Vask.

Otsus tehti juba varem

“Tallinki head majandustulemused ei ole kohtusse kaebamise põhjuseks, kuna otsus tehti tunduvalt varem,” selgitas Vask. “Kohtusse mindi sellepärast, et 5. oktoobril laekus töötajate arvele tunduvalt vähem raha kui oli varem kokku lepitud.”

Vaski sõnul pole EMSA ja Tallinki vahel läbirääkimisi toimunud, küll aga üritati kokkusaamistel probleemidele lahendusi leida, kuid kahjuks see ei õnnestunud.

“Me oleme päris kindlad, et töötajatel oleks olnud õigus saada tunduvalt rohkem palka, kui praegu kätte saadi,” rääkis Vask.

Palgad jäetud tõstmata

EMSA on pöördunud hagiga kohtusse kahe probleemi puhul. Esiteks on EMSA seisukohal, et Tallink on rikkunud lepingut ning mitte täitnud endale võetud kohustusi, jättes tõstmata töötajate palgad kollektiivlepingus ettenähtud 6 % võrra. Samuti on tööandjad juba pikka aega jätnud osadele töötajatele maksmata nende põhitöötasu kokkulepitud määras, viies töötajad üle tunnipalkadele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077