Autor: Jaana Pikalev • 28. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi uus nõukogu koguneb järgmisel nädalal

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts loodab, et juba järgmisel nädalal koguneb Estonian Airi uus nõukogu, mille eesotsas on investeerimispankur Joakim Helenius.

Ministri sõnul sõltub uue nõukogu kogunemise aeg sellest, millal vabariigi president kuulutab välja 2010. aasta riigieelarve muutmise seaduse. "Sel hetkel jõustuvad Estonian Airi aktsionärdie vahelised lepingud ja siis ka automaatselt tuleb ka uus nõukogu, sest meil on aktsionäridega kokku lepitud nõukogu vahetus," ütles Parts pärast tänast riigikogu kinnitatud otsust suurendada lennufirma aktsiakapitali. Partsi sõnul pole uue nõukogu kogunemise aeg päeva pealt veel kokku lepitud, kuidd see on päevade küsimus. " Ma loodan, et see juhtub järgmisel nädalal," rääkis Parts.

Kellest saab lennufirma nõukogu esimees, sõltub ministri sõnul nõukogust endast, kuid tema isiklik eelistus oleks nõukogu juhtimas näha investeerimispankurit Joakim Heleniust.

Riigi poolt määrab kolm nõukogu liiget Juhan Parts ja kaks Jürgen Ligi. Lisaks Heleniusele on Parts varem uue nõukogu liikmena  nimetanud veel oma ministeeriumist Raul Allikivi. Rahandusminister soovib nõukogus näha ka reformierkaondlasest ettevõtjat Valdo Randpere ja peaminister Andrus Ansipi rahandusnõuniku Aare Järvani. "Oleme oma eelistused välja öelnud ja siin muutust ei ole," kommenteeris Parts nõukoguküsimust. Senisest nõukogust jätkab täna samuti riigi huve esindav Heldur Meerits.

Üks koht nõukogus saab lennufirmas 10% omanikule, senisele suuromanikule SAS.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077