Autor: Jaana Pikalev • 6. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täpne legend aitab lao kolimisel vigu vältida

Sarnaselt Havi Logisticsiga kolis ka Kühne+Nagel AS sel kevadel oma lao uuele pinnale. Selle kolimise võti oli hea eeltöö ning konkreetsed juhised. 

"Korraldasime kolimise nädalavahetusel, töö käis 48 tundi ning tagantjärele võime rõõmuga tõdeda, et kolimine läks ladusalt ning esimene tööpäev teenindasime kliente ilma mingisuguste viperusteta, rääkis Kühne+Nageli maanteetranspordi osakonna juht Lauri Latt. Tema sõnul neil personali vahetumisega raskusi ei olnud ehkki ka nemad kolisid ühest linnaosast teise.

"Personal jäi samaks, inimestele oli oluline ühistransport, kuna otsustasime Tallinna kasuks, ei tekitanud see mingid probleeme. See oli ka üks meie lao asukohavaliku kriteeriumeid," sõnas Latt.

Lati sõnul oli nende kolimine nii õnnestunud, et teisiti ta järgmine kord ei teeks midagi, küll aga panustaks ta ehk enam planeerimisele. Milline õppetund sellest kogemusest saadi? Latt vastas, et kõige tähtsam on eeltöö, kõik tegevused tuleb täpselt kirjeldada ning igale protsessis osalejale eelnevalt selgeks teha. "Mida täpsem on legend, seda vähem tuleb segadust ette," rääkis ta.

tasub teadaEeltöö tee põhjalik

-Lao kolimisel pane rõhku ettevalmistusele.-Kolimist palka juhtima eraldi projektijuht.-Valmista uus koht ette, sisusta see tarviliku laovarustusega.-Võimalusel väldi kolimise ajal tarkvara väljavahetamist.-Ettevalmistuse ajal taga laoseisust selge ülevaade.-Mängi kolimine eelnevalt läbi, määra kaupade laadimine, autode marsruut, ajagraafik.-Vajadusel taga kolimisteele libedatõrje.-Valmista ette igaks juhuks kolimise varuplaanid.-Kolimise ajal väldi inventuure, kaupade suunamisi jne. Keskendu kolimisele.Allikas: Äripäev

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077