Autor: Katariina Krjutškova • 4. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pomerants: suur trahv teeb korralikuks

Trahvide suurus motiveerib inimesi liikluses korralikult käituma, rääkis siseminister Marko Pomerants.

Mais paigaldati trassidele liikluskaamerad, kuid eelarve seletuskirja järgi laekus nendelt oodatust väiksem trahvisumma. Käesoleva aasta esimeses pooles laekus liiklustrahvidelt peaaegu poole vähem raha, kui kavandatud.

Pomerantsi sõnul on trahvide väike laekumine hea ja halb uudis üheaegselt. „Kui ainult eelarveliselt võtta, on see halb uudis, aga kui võtta, et sellega kaasneb ka parem liikluskultuur, on see juba parem uudis,“ sõnas Pomerants. Tema hinnangul liikluskultuur paranenud ka tänu kõrgetele trahvidele.

Pomerants rääkis, et samuti on praegu autode ülevaatus tasemel. „Ma käin autoomanikuna Rakveres ülevaatustel. Minu auto raputatakse kapitaalselt läbi, vaadatakse, milline on CO2-he sisaldus ja nii edasi. Keegi ei anna mulle niisama seda paberit, et ülevaatus tehtud ja raha makstud,“ lausus Pomerants. Ta lisas, et kui ülevaatustes esinevad probleemid, tuleb võtta igat juhtumit eraldi.

Pomerantsi hinnangul on siiski mõistlik jätta trahvisummad eelarve tuludesse, kuid prognoos peab olema realistlik. „Mitte nii, et see oleks politseile juhtnöör - enne koju mitte tagasi tulla tänavatelt, kui raha on kokku korjatud,“ lausus Pomerants.

Eelarvesse plaaniti poolaasta liiklustrahvide laekumiseks 255,2 miljonit krooni, kuid esimese poolaasta laekumiste alusel on eeldatav laekumine ligi 43 protsenti vähem ehk 142,7 miljonit krooni. Tuleval aastal plaanitakse trahvide pealt koguda ligi 205 miljonit krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077