Autor: Rivo Sarapik • 28. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBalticu juht valmistub lennufirma müügiks?

Väidetavalt Hiina suurte lennufirmade ostunimekirjas olev airBalticu president ja üks omanikest tahab lennufirma riigilt välja osta. Kas Airbalticu juht valmistub sellega ettevõtte müügiks?

airBalticu juht on otsustanud osta riigiaktsiaid. Lennufirma president ja peadirektor Bertolt Martin Flick on nõus riigiga läbi rääkima võimalusest ise ettevõtte aktsiaid ära osta, mis hetkel kuuluvad riigile.  „Ütleme nii – kui saan aktsiate ostu rahastada – siis on võimalik see pakkumine läbi vaadata,“ märkis Flick oma intervjuus Läti uudisteportaalile Nozare.lv. Ettevõtte põhiaktsionäriks on hetkel Läti riik, kellele kuulub 52,6% aktsiatest.

Läti ajakirjanduse andmeil tunneb lennufirma vastu huvi nii Air China kui investeerimisguru George Sorose osalusega Hiina üks suurematest lennufirmadest Hainan Airlines. airBalticu asepresident Janis Vanags eelmisel nädalal lennufirma müüki ei kommenteerinud. Küsimusele, kas airBaltic on mõne lennufirmaga ettevõtte müügi teemal kohtunud või kas keegi on teinud ettevõtte ostmiseks pakkumise, vastas Vanags: "See on info, mida ma ei saa ei kinnitada, ega ümber lükata".

Flicki sõnul on praegusel ajal tähtsaim küsimus üheskoos arendada lennufirma strateegiat lähema kolme kuni viie aasta jaoks. Neid küsimusi peab arutlema mitte kolm päeva enne valimisi, vaid peale uue valitsuse valimist, leidis ta

Flicki sõnul airBalticu brändi mahamüümine oma ettevõttele BAS oli vajalik selleks, et muuta airBalticu näitajaid, pikemas prespektiivis peaks bränd kuuluma ikka lennufirmale. Flick teatas ka seda, et ei ole oma meelt muutnud ja pakub riigile võimalust brändi äraostmiseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077