Autor: Rivo Sarapik • 17. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cresco sai Estonian Airiga võlast vabaks

Täna SASi ja Eesti riigi vahel sõlmitud leppe alusel lennufirma uute omanike ringist välja jääv Olev Schultsi Cresco sai omanikeringist lahkumise "kompensatsiooniks" lahti SASilt saadud laenust.

"Sõlmisime täna Cresco ja Eesti valitsusega kokkuleppe, mis rahuldab mõlemaid pooli," selgitas Mattias Hyllert SASi investorsuhete osakonnast. "SASil oli nõue Crescole, see tehingu käigus tühistatakse." Täpset summat Hyllert täpsustada ei soovinud, viidates, et tegemist on ettevõtetevahelise tehinguga. "Tehniliselt ostis SAS Cresco osaluse."

Olev Schults tehingu detaile täna kommenteerida ei soovinud, samuti Cresco tehtud pakkumist Estonian Airi osaluse omandamiseks või Cresco ambitsioone Estonian Airiga. "Eeldan, et Cresco pakkumine aitas SASil omapoolseid tingimusi kaubelda. See on vast ainus meeldiv asi Cresco jaoks selles muidu üsna keskpärases "eesti asjas"," selgitas Schults.

Cresco aasta-aruande kohaselt pidi ettevõte maksma tänavu novembri lõpuks tagasi 3,8 mln euro ehk 60 mln kroonise laenu.

Estonian Airi riigistamist sarjanud Olev Schultsi investeerimisfirma tegi samuti pakkumise SASi osaluse endale saamiseks. Kas SAS seda arvestas või miks seda ei aktsepteeritud, Mattias Hyllert kommenteerima ei soostunud. "Me ei kommenteeri spekulatsioone muude võimalike tulemuste üle," kommenteeris Hyllert küsimusi.

Äripäev küsis suvel Estonian Airis 1996. aastast 17%-list osalust omava AS Cresco omanikult Olev Schultsil, kui väärtuslikuks ta enda äriühingule kuuluvat osalust hindab.

"Mul on selle kohta oma arvamus, kuid kuna Cresco pakkumine SASi omandile Estonian Airis ei osutunud SASi eelistuseks, siis pole sellel enam tähendust," kommenteeris Schults toona.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077