Autor: Rivo Sarapik • 2. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa täpseimat lennuteenindust saab Tallinnast

Tallinna Lennujaamas maapealset teenindust pakkuva, mullu lennunduse kriisis hoo sisse saanud Tallinn Airport GH teatas, et on Euroopa täpseim maapealne teenindaja. Maailmas kuulutakse esikolmikusse.

Finnairi lendude esimese seitsme kuu täpseim teenindusjaam Euroopas on Tallinn - päevas kuus lendu väljuvate summaarne punktuaalsus on siin 92,3%.

„Tellija soove on lihtne täita, kui eesmärgid on ühised. Mõned head aastad tagasi olime lausa Finnair´i Maailma täpseim teenindaja. Lennukid väljusid Tallinnast ettenähtust mõni minut varem. Süües kasvas isu ja aasta tagasi lühendas lennufirma lennuki maapeal viibimise aega 25-le minutile, mis seab omad piirid juba lennundusjulgestuse vaatevinklist lähtuvalt," kommenteeris ettevõtte juht Tiit Kepp. "Tegelikult jagame sellel aastal koos Osakaga väljumise punktuaalsuselt teist-kolmandat kohta ja meist eespool on vaid Nagoya. Ehk siis kogu maailma arvestuses oleme me Finnair´i sihtkohtadest vaid kahe Jaapani lennujaama järel kolmandad".

Oluline on tema sõnul veel see, et Tallinnas teenindas firma seitmse kuuga 1065 lendu, Osaka samal ajal 174 Finnair´i lendu. Euroopas on Tallinnal kannul Vilnius, kelle täpsuse teenindusprotsent on vaid õige natukene madalam.

Lisaks Finnairi tunnustusele andis Euroopa üks suurematest lennufirmadest Lufthansa ettevõttele sellel nädalal üle sertifikaadi "Shooting Star", mis tunnistab, et  tegemist Euroopa kiireima, innovatiivseima ja täpseima arenguga lennundusettevõtete teenindaja.

"Tegelikult oleme taas väga lähedal oma üle-eelmisel aastal välja teenitud maailma parima teenindusjaama tiitlile Lufthansa arvestuses, kuid kuna tuhapilvega seonduv ajas kogu aasta pingerea arvutamise sassi, siis on natukene vaja vaeva näha veel meist mitteolenevate lendude hilinemiste põhjustega. Oleme ideaalile lähedal, ehk lendude väljumise täpsuse 100% on käega katsutav ka Lufthansa arvestuses."

Tallinn Airport GH kuulub Tallinna Lennujaamale.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077