Autor: Rivo Sarapik • 24. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eipre: pankrotihaldur ei saagi mõlemale poolele meeldida

"Antud juhul ei saagi haldur käituda korraga ja pidevalt mõlemale huvigrupile meelepäraselt ning rahulolu tekitavalt," kommenteeris Select Oil NV pankrotihalduriks tagasi määratud Terje Eipre Select Oili ja rikaste TOPi ärimeestele kuuluva T.R. Tamme Auto vaidlust.

Eipre teatel on vastavalt Tartu Ringkonnakohtu eilsele määrusele vandeadvokaat Terje Eipre endiselt OÜ Select Oil NV pankrotihaldur. 31. mai Viru Maakohtu määrusega vabastati Eipre pankrotihalduri kohalt.

Eipre tõi esile, et OÜ Select Oil NV pankrotimenetluses on tänaseks kujunenud välja kaks suuremat vastandlike huvidega gruppi: võlausaldajad T.R. Tamme Auto OÜ ja Kiviõli Keemiatööstuse OÜ ning pankrotivõlgnik ja võlausaldajad OÜ Sivellon ja OÜ Select Service, kelle ainuosanikuks on Nikolai Reisman.

2006. aastal müüs T.R. Tamme Auto  poolelioleva Aseri sadama Select Oil NV-le hinnaga 63 miljonit krooni. Pool sellest summast tasuti kohe, ülejäänu on siiani maksmata. Võlausaldaja, Kivõli Keemiatööstuse emafirma T.R. Tamme Auto tahab saada puuduolevat 31,6 miljoni krooni. Teisalt aga selgus Select Oili pankrotimenetluse käigus, et see sadam on tegelikult väärt 2-2,5 mln kr. Seega tunneb Select Oil, et teda on tüssatud ja nüüd kohtus nõuabki tagasi juba makstud summa poolt ehk 31,3 mln krooni.

Eelmisel aastal pankrotistunud Select Oil süüdistab Tamme Autot müügipettuses ja nõuab just nüüd kohtus raha tagasi.

Möödunud nädalal kommenteeris Select Service´i juhatuse liige Toomas Hurt, et Terje Eipre osales hageja esindajana möödunud nädalal pankrotiistungil. „Kohus viitas Eipre erapooletuse puudumisele, mis meie arvates teeb võimatuks tema edasise osalemise protsessis, eriti arvestades asjaolu, et haldur vabastati ametist seoses T.R. Tamme Auto eelistamisega pankrotiprotsessis. Nn sadama vaidluses on aga T.R.Tamme Auto Eipre poolt esindatava Select Oil NV vastaspooleks,“ nentis Hurt enne eilset otsust.

Viru maakohus vabastas 31. mai määrusega vandeadvokaat Terje Eipre usalduse kaotamisele viidates osaühingu Select Oil NV pankrotihalduri ametist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077