Autor: Rivo Sarapik • 19. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kronoloogia: vaata, mis Siffi ja endised partnerid tülli ajas

Eesti rikkamaid ärimehi, Endel Siff tõrjub endiste äripartnerite süüdistusi, mille järgi müüs ta möödunud sügisel fiktiivselt oma enamusosaluse kütusehiius N-Terminal Grupp ja toimetab täna varifirma ning tankisti abiga firmast varasid välja.

Siin valik sündmuseid viimasest aastast, mis tüli majja tõi.

2009

- 20.11. Endel Siff müüs 53,5% AS N-Terminal Grupp aktsiad  Silver Eensaare loodud TSE Assets OÜ-le.- 16.12. N-Terminal Grupi aktsionäride erakorraline üldkoosolek valib nõukogu liikmeiks Silver Eensaare ja Alexey Drachevi- 16.12. toimus AS N-Terminal Grupp aktsionäride erakorraline üldkoosolek, kus otsustatakse erikontrolli korraldamise üle ja E. Siff’i ning temaga seotud isikute vastu kahju hüvitamise nõuete esitamise üle. Kuna „uus“ enamusaktsionär TSE Assets OÜ on sisulise erikontrolli korraldamise ja kahju hüvitamise nõuete esitamise vastu, siis jäävad vähemusaktsionäride OÜ Kantauro, OÜ Deleter ja OÜ Havila ettepanekud näiliselt vastu võtmata

2010

MAI- 03.05. Urmas Arumäe kutsutakse N-Terminal Grupi juhatuse liikme kohalt tagasi, Tõnis Bittman valitakse juhatuse liikmeks.- Kohus keelas N-Terminal Grupi nõukogul anda juhatusele igapäevasese majandustegevuse raamest väljuvate tehingute tegemiseks14. mail müüs Tõnis Bittman N-Terminal Grupile kuuluva 50% osaluse ASis Milstrand OÜ-le N-Terminal Invest.

JUULI

- Kohus keelas N-Terminal Investi tehingute tegemise, N-Terminal Invest müüs osaluse Milstrandis ASile NarTest, mille omanik oli juuli lõpuni läbi OÜ Primos ja OÜ Primos Invest Endel Siff.- 30. juulil esitasid OÜd Kantauro, Deleter ja Havila ning Anatoli Kanajev ja Hillar Sõerd hagi N-Terminal Grupp vastu. Sisu: Tõnis Bittman ei ole N-Terminal Grupp juhatuse liikmeks valitud ja Urmas Arumäe on jätkuvalt juhatuse liige. Harju Maakohus hagi menetlusse pole võtnud.

AUGUST

- 06.08. kohus arestis NarTestile kuuluvad Milstrandi osakud, et neid edasi ei saaks võõrandada.- Möödunud nädalal esitasid OÜd Kantauro, Deleter ja Havila hagiavalduse AS N-Terminal Grupp vastu, et tuvastada, et 10.05.2010. a AS N-Terminal Grupp aktsionäride korralisel üldkoosolekul ei võetud seisukohta Deloitte Eesti Audit AS aruande osas ega kahju hüvitamise nõuete esitamise osas. Harju Maakohus ei ole hagi tänaseks veel menetlusse võetud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077