Autor: Rivo Sarapik • 18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vedajad kaotasid mullu kolmandiku müügist

Äripäeva Autoveofirmade TOPi poolsada käibeliidrit kaotasid mullu käibest kolmandiku ning kasumist poole.

Suuremad maanteevedajad müüsid oma teenuseid eelmisel aastal ligi 2,5 mld krooni eest, mida on veidi enam kui kolmandiku võrra vähem kui aasta varem. Firmade kasum kukkus aga võimsamalt - ühisest 63 mln kroonist jäi järele alla 30 mln krooni ehk enam kui poole vähem.

Protsentuaalselt suurima kahanemise käibes tegi aasta tagasi käibelt Eesti suurim, kaupade eksportveoga Venemaale tegelev Transring Tartu OÜ, mille aasta varasemast 278 mln kroonist jäi mullu järele ca 27 mln krooni. Samas suurusjärgus kahanes ka kasum. Ettevõtte omanik ja juht Jaak Kivisild firma tulemust Äripäevale kommenteerida ei soovinud. Ettevõte andis mullu tööd kahele inimesele.

Gasellina kasvas aga üks vanematest kohalikest vedajatest, Tallinna Toiduveod, mis kahekordistas oma käibe ning paisutas kolm korda ka kasumit. Numbrid eelmisel aastal vastavalt 96,1 ja 1,1 mln krooni. Ligi 90% käibest teenis ettevõte Eestist, selle käive kerkis mulu enam kui kolm korda. Jooksvalt aastalt ootavad ettevõtte juhatuse liikmed Eevi-Maie Nazarova ja Allar Koitmäe käibekasvu. Kas see õnnestub, seda määrab jooksev poolaasta. Rentaabluses muutust tõenäoliselt ei tule. Ettevõte kuulub 88,91% ulatuses läbi AB Transpordigrupi Bruno Remmelgile. Firma sel aastal dividende ei maksa.

Käibelt suurim oli vedajatest praegustel andmetel erivedusid pakkuv Haanpaa, mis teenis 189 mln kroonise käibe juures 21 mln krooni kasumit ja parandas nii oma kasumlikkust. Enim kasumit korjas samuti Haanpaa.

Käibe TOP3

1. Haanpaa - 189 mln kr

2. Linford - 163

3. Parme Trans - 126

Info allikas ettevõtete aasta-aruanded. Ülevaate koostamisel ajal puudusid Eesti Tehojakelo ASi, Lextrans OÜ, Laarmann & Ko ASi ning Autobaas OÜ andmed.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077