Autor: Siim Sultson • 21. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siseministeerium kärbib eelnõuga piirijärjekordi

Siseministeerium saatis kooskõlastamise ringile piiriületuse ootejärjekorra andmekogu loomise eelnõu. Eesmärgiks on saada jagu maotutest piirijärjekordadest.

Siseministri määruse “Piiriületuse ootejärjekorra andmekogu põhimäärus” eelnõu eesmärgiks on luua andmekogu, mille abil saaks vähendada piirijärjekordi. Selleks peaks saama piiriületajad broneerida oma sõidukile koha telefoni teel, elektrooniliselt või kohapeal. "Ootejärjekorras võetud kohtade alusel suunatakse sõidukid ootealalt piiripunkti. Ootejärjekorras koha broneerimisel saavad isikud telefoni, SMSi teel või vahetult suuliselt teada eeldatava piiriületuse aja. Seeläbi  kaob isikutel vajadus sõita varem ootealale või piiripunkti järjekorda," seisab eelnõus.

Tegemist on uue andmekoguga, milles koondatakse Eesti maanteepiiripunkti sisenevate sõidukite ootejärjekorras koha taotlemisel andmed sõiduki juhi, sõidukiga veetavate isiku, sõiduki ja kauba kohta. Andmekogu peetakse selliselt, et igas maanteepiiripunktis on ühtne piiriületuse ootejärjekord, sõltumata sellest, kas piiriületuse ootejärjekord on korraldatud ühel või mitmel ootealal või ootealata.

"Piiriületuse ootejärjekorra andmekogu vastutav töötleja on Siseministeerium ning volitatud töötlejad Politsei- ja Piirivalveamet ja Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus.

Kui siseminister on sõidukite maanteepiiripunkti sisenemise korraldamise ülesande üle andnud kohalikule omavalitsusele või eraõiguslikule juriidilisele isikule, on piiriületuse ooteala teenuse pakkuja kohustatud töötlema piiriületuse ootejärjekorra pidamise andmeid andmekogus, olles selle volitatud töötleja.

Samuti on volitatud töötlejaks kohalik omavalitsus või eraõiguslik juriidiline isik, kellele Siseminister on andmekogu haldamise ülesande halduslepingu alusel üle andnud (andmekogu haldamise teenuse pakkuja)," kirjutatakse eelnõus.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077