5. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väinamere Liinid kasvatas kasumit pea kolmandiku

Väinamere Liinid OÜ mullune kasum oli 14,2 miljonit krooni, see kasvas aastases võrdluses 29,1 protsenti.

Majandusministeeriumiga sõlmitud lepingu järgi aastani 2016 Kuivastu–Virtsu ja Heltermaa–Rohuküla liinil parvlaeva teenust pakkuva Väinamere Liinide müügitului oli eelmisel aastal 308,9 miljonit krooni, võrreldes 2008. aastaga kasvas käive 5,2 protsenti, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Tulenevalt üldisest majanduslangusest jätkus 2009. aastal OÜ Väinamere Liinid poolt üleveetud reisijate ja sõidukite koguste vähenemine. See

on esimene suurem kasvutendentsi pidurdumine peale 2000. aastat, mil üleveostatistika näitas negatiivset saldot seoses pikalt toiminudjäätrassidega Väinameres talvekuudel, seisab aruandes. Kuni 2008 aastani toimus iga-aastane üleveonumbrite kasv võrreldes eelneva aastaga.

Aruande perioodil töötas ettevõttes keskmiselt 28 inimest. Töötajatele makstud brutotöötasu oli ligi 3,96 miljonit krooni, vähenedes aastaga 12%.

OÜ Väinamere Liinid ainuke juhatuse liikmele Urmas Treielile maksti eelmisel aastal tasu 548 909 krooni ehk ca 126 tuhande krooni võrra vähem kui üleelmisel aastal. Nõukogu liikmetele tasu ei makstud.

Tuleviku suundades kirjutab ettevõtte, et tänavuse ja järgmise aasta jooksul toimub Virtsu – Kuivastu ja Rohuküla – Heltermaa liinil senise 30 – 40 aasta vanuse laevapargi täielik väljavahetamine uute, kaasaegsete ja spetsiaalselt Väinamere parvlaevaliinide tarbeks ehitatud laevade vastu.

Ettevõte on veendunud, et üheaegselt teostatav sadamate rekonstrueerimine, uue põlvkonna reisilaevade liiniletoomine, piletimüügi

kaasajastamine ja töötajate täiend- ning arenduskoolitus võimaldab viia reisijate teenindamise aastaks 2010 hüppeliselt uuele kvalitatiivseletasemele.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077