Autor: Siim Sultson • 22. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõjaväevedu sai tunnustuse

Läbi aegade Eesti kaitseväele vedude korraldajad said Võidupüha eel tunnustuse ja oma lipu, teatab Eesti Kaitsevägi.

Täna annetasid Kaitseväe Logistikakeskuse endised ülemad ja staabiülemad Võidupüha puhul Kaitseväe Logistikakeskusele lipu. Lipu annetamise tseremoonial osalesid kaitseminister Jaak Aaviksoo ja kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.

„Nii nagu vastloodud rahvavägi sõltus teist Vabadussõjas, sõltub kaitsevägi teist tänapäeva sõjalistel operatsioonidel ja igapäevases teenistuses,“ ütles kaitseminister Jaak Aaviksoo. „Mul on heameel tõdeda, et Kaitseväe Logistikakeskus on olnud oma ülesannete kõrgusel, tänan sõjaväelogistikuid nende raske ja tänuväärse töö eest.“

„Tänasel päeval ei ole Eesti kaitseväes enam väeliiki ega valdkonda, mida sõjaväelogistika ei mõjutaks,“ ütles Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots. “Teist sõltub, kas Eesti sõdur saab oma ülesannet täita nii treeningutel Nursipalu harjutusväljal, ületades sõjalaeval Atlandi ookeani või võideldes relv käes NATO vägede koosseisus Afganistanis, kus sõjaväelogistikud seisavad külg-külje kõrval meie tublide jalaväelastega.“

„Oma lipuga saame kõigile näidata, et ilma sõjaväelogistikuteta ei võideta ühtegi sõda ega operatsiooni,“ ütles Kaitseväe Logistikakeskuse ülem kolonel German Kesa oma kõnes. Kolonel Kesa tänas lipu annetajaid ja kinnitas, et oma julguse ja ettevõtlikkusega on nad aidanud kinnitada Kaitseväe Logistikakeskuse sidet Varustusvalitsuse kui oma eelkäijaga.

Annetatud lipul on Kaitseväe Logistikakeskuse embleem, millel on kujutatud kuldset Mercuriuse saua ja selle taga kahte ristatud mõõka. Vapikujundi keskel on väike riigivapp.

Mercurius oli antiikmütoloogias kaubanduse, teede ja rändurite, õnne, mõtlemise ning kõnekunsti kaitsja. Mercurius oskas leida väljapääsu igast olukorrast, jumalate käskjalana hoolitses ta ka teabelevi eest. Mõõgad sümboliseerivad kaitseväge, riigivapp näitab, et tegemist on üleriigilise struktuuriüksusega.

Kuupäev 21.11.1918 tähistab Varustusvalitsuse loomist, 22.05.2002 tähistab Varustusvalitsuse järeltulija - Kaitseväe Logistikakeskuse - loomise kuupäeva. Deviis Ex Nobis Dependet , ladina keeles Meist sõltub! sümboliseerib sõjaväelogistikute teadlikkust neile pandud vastutusest.

Kaitseväe Logistikakeskuse missiooniks on tagada pühendunult ja professionaalselt Eesti Kaitseväe võitlusvalmidus ning jätkusuutlikkus vajalike materjalide, teenuste ja väljaõppega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077