Autor: Siim Sultson • 22. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestist saab Vene EL-i äride platsdarm

Peterburis toimunud investeerimisseminari osalejad leidsid, et Eesti on sobiv platvorm sisenemiseks Euroopa Liidu turule

 Venemaa piiriäärne maakond Eestis Ida- Virumaa reklaamib ennast atraktiivse piirkonnana Peterburi ja Loode-Venemaa tootmis- ning logistikaettevõtete jaoks.

 18. juunil korraldasid Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus, Narva linn  ja Ida-Viru Maavalitsus Eesti Peakonsulaadis Peterburis seminari „Ida-Virumaa võimalused Venemaa logistika- ja tootmisettevõtetele 2010“. Seminari eesmärk oli tutvustada potentsiaalsetele investoritele võimalusi oma kapitali paigutamiseks Ida-Virumaale ning Eesti riigi ja kohalike omavalitsuste poolt välisinvestoritele pakutavaid soodustusi.

 Üle 40 seminaril osalenu said ülevaate Eesti ja Ida-Virumaa ettevõtluskliimast, tugimeetmetest ettevõtjatele ja välisinvestoritele, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja tegevusest ettevõtluse arendamisel, eeldatavast üleminekust eurole ning investoritele suunatud tugiteenustest (finantseerimine, ettevõtete ost-müük).

 Erilist huvi tekitas osalejates vastasutatud SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus (asutajad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning 4 Ida-Virumaa kohalikku omavalitsust), mis saab investoritele pakkuda sobivaid maatükke ligikaudu 800 hektaril Narvas, Jõhvis, Kohtla-Järvel, Püssis ja Kiviõlis. Lisaks maale on SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus investoritele abiks peaaegu kõigi küsimuste lahendamisel, mis tekivad ettevõtte või tootmisbaasi rajamisel uude piirkonda, sh suhted kohaliku omavalitsusega, liitumine tehnilise infrastruktuuriga, finantseerimisvõimaluste leidmine, tugiteenuste korraldamine jne.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077