Autor: Siim Sultson • 1. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air kaotas kliente

Võrreldes eelmise aasta nelja esimese kuuga, jäi Estonian Air selle aasta samal perioodil ilma kümnendikust reisijatest, teatab lennufirma.

Esimesel neljal kuul reisis Estonian Airiga ühtekokku 150 259 reisijat, neist regulaarlendudel 134 018. Tallinnast lennutati 144 101 reisijat, Vilniusest 4409 ning Pärnust, Kuressaarest ja Tartust ühtekokku 1749.  

Reisijate koguarv vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 10,5%, regulaarlendudel 9,6%.

Aprillis lennutas Estonian Air 36 260 reisijat, neist regulaarlendudel 32 290. Reisijate koguarv vähenes 21,2%, sh regulaarlendudel 24,5%.

Esimesel neljal kuul oli Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas regulaarliinidel 41,8%, mis on 1,4 protsendipunkti võrra väiksem kui eelmise aasta samal perioodil. Üldine turuosa (regulaar- ja tellimuslennud kokku) oli 38,9%, mis on 1,5 protsendipunkti võrra väiksem kui eelmise aasta samal perioodil.  

Esimesel neljal kuul toimus  3081 lendu, mis 3,5% vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Aprillis toimus 738 lendu, mis on 12,8% vähem kui eelmise aasta samal perioodil.

„Turuosa mõningane vähenemine tuleneb aasta esimestel kuudel toimunud lendude arvu optimeerimisest väiksema nõudlusega liinidel,“ kommenteeris turuosa muutumist Rauno Parras, Estonian Airi kommertsala asepresident.

„Märtsis pisut hoogu võtnud reisijate arvu kasvule andis märkimisväärse tagasilöögi aprillikuu tuhapilvedest tekkinud lennuseisak, mida korrigeerib puhkuste kõrghooajast tingitud suurenev huvi lennureiside vastu. Euroopa pakub eestlastele rohkelt avastamist ootavaid põnevaid sihtkohti, kuhu ka sel suvel Estonian Airiga lennata saab,“ lisas Parras.

Esimesel neljal kuul oli Estonian Airi lendude regulaarsuse ehk toimumise protsent 96,9% ja lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) 85%. Aprillis olid vastavad numbrid 96,7% ja 90,5%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077