Autor: Siim Sultson • 27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa tahab Eestiga tihedamat ühendust

Vene transpordiminister peab oluliseks tagada Eestiga soodsam raudteeveo ühendus, kindlam lennuühendus ja lihtsam piiriületus, ilmneb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatest.

Neljapäeval Saksamaal Leipzigis Eesti majandusministri Juhan Partsiga kohtunud Vene transpordiminister Igor Levitini sõnul tuleb tagada pikaajaline kindlus Tallinn-Peterburi lennuliini jätkumisel  ja üle vaadata praegused Venemaa raudtee transiiditasud Eesti suunal.

Parts ja Levitin tõdesid ühiselt, et kahepoolse huvi kohaselt tuleb pikendada Tallinn-Peterburi lennuliini opereerimisluba seniselt poolelt aastalt pikemale perioodile, et tagada lennufirmadele kindlus lennuliini tihendamiseks ja vajalikeks investeeringuteks.

Eesti ja Venemaa vaheline kaubavahetus ja turism on viimasel ajal kosunud ning see seab mõlemale poolele suuremad kohustused. Seega tuleb üle vaadata praegune piiriületuse korraldus, et nii veoautod kui autoreisijad ei peaks tundide kaupa piiriületust ootama.

Levitin tõdes, et Venemaa praegu kehtivad raudtee transiidi infrastruktuuritasud tuleks üle vaadata, et tagada vaba konkurentsi alusel toimiv transiitkaubandus Ida ja Lääne vahel. Samuti tervitas Vene delegatsioon Koidula raudtee transiitjaama valmimist 2011. aastal.

Mõlemad pooled avaldasid heameelt, et Narva silla renoveerimistööd kulgevad plaanitud graafikus ja peagi saab tagada mugavama liikumise kahe piirilinna vahel.

„Kuigi Eesti ja Venemaa vahel on viimasel ajal transpordialane koostöö tihenenud, ei saa läbimurre toimuda ilma Euroopa Liiduta. On mitmeid küsimusi, kus tihe koostöö peab toimuma ka Brüsseli-Moskva vahel,“ ütles Parts.

Lisaks arutasid Parts ja Levitin autoveolubade ja raudtee läbilaskevõimega seonduvaid teemasid.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077