Autor: Siim Sultson • 26. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterburi bussifirma avab tšarterliini Lõuna-Eestisse

Peterburi bussifirma Baltic Shuttle avab koos Ecolinesiga  tšarterliini Lõuna-Eesti spaadesse.

Marsruut kulgeb suunal Peterburg-Narva-Tartu-Pühajärve-Võru-Värska. Esialgu saab Peterburi puhkajatele mõeldud pileteid ja pakette Vene reisikorraldajate vahendusel.

Eile, 25. mail tutvustati Peterburis koostöös bussifirma Baltic Shuttle, bussifirma Ecolines´i, Venemaa reisikorraldajate ja Eesti Konsulaadiga uusi bussimarsruute Eesti suunal. 

Sügisel alguse saanud läbirääkimised on jõudnud tulemuseni - suvel hakkavad liikuma Peterburi ja Eesti turismisihtkohtade vahel otseliinid. Lisaks suunal Peterburg-Võsu-Loksa-Tallinn, Peterburg-Narva-Jõesuu, Peterburg – Rakvere-Tallinn-Pärnu  tuleb ka otseliin Peterburg-Otepää-Võru-Värska.

Lisaks bussifirmade esitlusele tutvustas Eesti konsul Peterburis Tuuli Pärnsalu üritusel ka viisasaamise võimalusi ja tingimusi. Üks eestipoolseid koostööpartnereid Pühajärve SPA- ja Puhkekeskusest juht Indrek Vähi oli üritusega rahul: „Vastuvõtt oli väga meeldiv, asjalik ja töine. Esitlused olid huvitavad ning saime palju vajalikke kontakte.“ Vähi sõnul oli see üks tulemusrikkamaid üritusi Venemaa koostöösuunal: „ Kui venelane teeb tutvustusürituse venelasele, siis mõjub see teistmoodi kui eestlane seda teeks. Seekord oli tugev huvi  mõlemapoolne ning ühiselt sai kõik võimalused, riskid, koostöökohad ja toimimismehhanismid läbi arutatud.“

Idee taolise liini avamisest sai alguse Värska Sanatooriumist. Juhataja Vello Saare sõnul oli tegemist väga õnneliku juhusega kui õiged inimesed said kokku õigel ajal ja õiges kohas. Esialgu saab pileteid bussile osta vaid Venemaa reisikorraldajate kaudu – on ju liin mõeldud tšarterina, et tuua Peterburi puhkajaid otse ja mugavalt Eesti spaadesse. Buss väljub Peterburist reedeti ning sõidab tagasi pühapäeviti. Sõit Peterburist Otepääle kestab umbes 7,5 tundi.

Esimesed proovireisid on juba juuni lõpus, siis teevad reisikorraldajad ise sõidu läbi ja tutvuvad sihtkohtadega ning koostööpartnerite Pühajärve SPA, Kubija Loodusspaa ja Värska Sanatooriumi teenustega. Puhkajatele hakatakse müüma valmis kolme- või kümnepäevaseid pakette – tulles reedel on võimalus lahkuda pühapäeval või jääda veel nädalaks ja minna järgmisel pühapäeval.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077