Autor: Siim Sultson • 20. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KredExi käendused 3-kordistunud

Võrreldes eelmise aasta nelja esimese kuuga, on selle aasta samal perioodil KredExi väljastatud laenude maht paisunud 219%, teatab KredEx.

2010. aasta nelja kuuga oli KredExi poolt ettevõtetele väljastatud laenudekäenduste maht 334 mln krooni, mis võimaldas 128 ettevõttel kaasata pankadest finantseerimist kogusummas 546 mln krooni. Võrreldes 2009. aasta sama perioodiga suurenes väljastatud käenduste summa 219%.

KredExi ettevõtlus- ja ekspordidivisjoni juhi Lehar Küti sõnul püsib KredExi käenduste osas jätkuvalt tavapärasest suurem nõudlus.

„Alates 2009. aasta sügisest on suurenenud osade pankade valmisolek laene väljastada, kuid riske soovitakse endiselt maandada KredExi laenukäendusega,“ ütles Lehar Kütt.

„Positiivse trendina KredExi portfellis võib välja tuua, et suurenemas on taas investeerimislaenude osakaal, samuti kasvab jõudsalt KredExi käendusega stardilaenu saavate alustavate ettevõtjate arv“, lisas Lehar Kütt.

KredExi portfellis on jätkuvalt suurenenud ka pangagarantiide osakaal. Pangagarantiid võimaldavad ettevõtetel saada tellimusi uute suurte projektide teostamiseks. KredExi poolt käendatavad ettemaksugarantiid, pakkumisgarantiid, teostusgarantiid, garantiiajagarantiid ja maksegarantiid on eelkõige levinud ehitus-, tööstus- ja IT sektorites.

Alates 2001. aastast on KredEx käendanud 1 677 ettevõtte poolt võetud pangalaene, liisingtehinguid ja pangagarantiisid kogumahus ligikaudu 5,8 mld krooni. Väljastatud käendussumma kokku moodustab ligikaudu 3,1 mld krooni. KredExi laenukäendused on aidanud kaasa ligikaudu 7 500 uue töökoha loomisele.

 KredExi laenukäenduse näol on tegemist täiendava tagatisega, mis suurendab ettevõtete võimalusi pangast finantseerimise kaasamiseks laenu, liisingu või pangagarantii näol. KredExi käendusega laene väljastatakse koostöös kõigi suuremate Eestis tegutsevate kommertspankadega.

KredExi laenukäendused on kaasfinantseeritavad Euroopa Regionaalarengu Fondist.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077