Autor: Siim Sultson • 29. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaameras kihutajatele nüüd trahv

Alates 10. maist käivitub seni vaid pooletoobisena toiminud kiiruskaameratesüsteem täiel rinnal, teatab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kolmapäeval Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis toimunud liikluskomisjoni koosolekul tutvustati 2010.aasta esimese kvartali liiklusohutuse alast olukorda ning anti teada, et kiiruskaamerate süsteem käivitub täielikult alates 10.maist.

Kui siiamaani on kiiruskaamera silma ette jäänud kihutajad pääsenud kõigest hoiatusega, siis alates 10.maist käivitub kiiruskaamerate süsteem täielikult. Eelkõige tähendab see seda, et kiiruskaamera poolt tuvastatud seaduserikkujaid hakatakse trahvima.

Samuti kiitis liikluskomisjon heaks järgmiste kiiruskaamerate paigaldamise. Võimalike asukohtadena nähakse Tallinn-Narva maanteel Jõhvi-Narva ning Tallinn-Pärnu maanteel Pärnu-Are lõiku.

Lisaks anti Juhan Partsi poolt juhitavas liikluskomisjonis ülevaade 2010.aasta esimese kvartali liiklusolukorrast. Tõdeti, et Eesti üldine liikluskultuur on oluliselt paranenud ning ühtlasi on võrreldes viimase paari aastaga püsinud languses hukkunute ja vigastatutega lõppenud liiklusõnnetused.

„Vähenenud hukkunute arv ei tohi mingil juhul tekitada meis arusaama, et olukord on hea ja jääv. Liiklusohutusprogrammi tervikuna, liiklushariduse ja liiklusjärelvalve edendamist ning täiustamist tuleb jätkata,“ ütles liikluskomisjoni esimees Juhan Parts.

Kui veel aastal 2007 hukkus Eesti teedel kokku 196 inimest, siis aastal 2009 registreeriti 100 liiklussurma. Viimase 12 kuu jooksul, 2009.aasta aprillist 2010.aasta märtsini, kogunes liiklusõnnetustes hukkunuid 86. Vähenes ka inimvigastustega liiklusõnnetuste ja neis vigastadasaanute arv.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077