Autor: Siim Sultson • 29. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Augustist tuleb piiril ootamise eest raha maksta

Siseministri uue seaduseelnõu järgi võib piiriületust ootava sõiduki kohta küsida 250 krooni, järjekord ise oleks elektrooniline. Seadusena hakkaks muutus kehtima augustist, ilmneb valitsuse kommunikatsioonibüroo teatest.

Valitsus kiitis täiendava päevakorrapunktina heaks ja saatis Riigikogule arutamiseks siseministri esitatud riigipiiri seaduse ja halduskoostöö seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega määratakse piiriületuse ootejärjekorra korraldamise põhimõtted.

Seadusega luuakse regulatsioon, mis võimaldab piiri ületaval isikul piiriületuse aega paremini planeerida ja kaotab vajaduse oodata piiriületust elavas järjekorras piiripunkti juures. Loodav piiriületuse ootejärjekorra andmekogu võimaldab isikul registreerida kavandatav piiriületus eelnevalt elektrooniliselt andmekogus ja oodata oma piiriületust piiriületuse ootealal. Samuti võib eelnõu kohaselt piiriületuse ooteala kasutamise eest võtta tasu, mis ei tohi ületada 250 krooni ühe sõiduki kohta.

Seaduse eesmärgiks on leevendada olukorda, kus piiriületuse ootejärjekorras seisvad sõidukid ootavad piiriületust järjekorras maantee ääres parkides, takistades seeläbi liiklust ja kahjustades keskkonda.

Eelnõu esialgset kavandit tutvustas siseministeerium kõigile koostööpartneritele aprillis toimunud avatud nõupidamisel. Samuti olid kaasatud asjassepuutuvad riigiasutused nagu näiteks majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning maksu- ja tolliamet, samuti õiguskantsleri büroo. Nõupidamise tulemusena esitasid koostööpartnerid ka ettepanekuid eelnõu täiendamiseks, mida siseministeerium eelnõu esitatud versiooni koostamisel arvesse võttis.

Seaduse jõustumiseks on planeeritud 1. august 2010.aastal.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077