Autor: Siim Sultson • 23. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspordimootori selle aasta eelarve pisem

Võrreldes eelmise aasta eelarvega, jääb eksporti toetava EASi selle aasta eelarve poole miljardi krooni võrra kasinamaks, teatab EAS.

Eile kinnitas EASi nõukogu EASi 2009. aasta auditeeritud aruande. 2009. aasta kujunes EASi jaoks suurima tegevusmahuga aastaks, mil eelarve täideti 4,5 miljardi kroonises mahus. EASi 2010. aasta tegevuste mahuks on kavandatud 4 miljardit krooni.

„2009. aastal reageeris EAS kehvale majandusolukorrale kiiresti ja paindlikult – suurendati oluliselt tegevuste rahalisi mahte tulevaste perioodide arvelt, lihtsustati taotlemise nõudeid ettevõtjatele ja käivitati uusi toetusprogramme.

EASi tegevused olid väga oluliseks toeks Eesti ettevõtjatele raskel aastal ning aitasid pehmendada Eesti majanduse langustsüklit. Meie hinnangul on EASi juhtkond ja töötajad nende ülesannetega hästi toime tulnud,“ kommenteeris EASi nõukogu esimees Mart Einasto.

2009. aasta olulisemateks verstapostideks olid ligi miljardikroonises mahus investeerimisotsuste tegemine kaheksasse tehnoloogia arenduskeskusesse, visitestonia.com infoportaali avamine ja tegevused Eesti kui reisisihi tutvustamiseks, ekspordi arendamisele suunatud mahukad tegevused, kasvanud huvi Eesti kui välisinvesteeringute sihtriigi osas ja loomemajanduse tugistruktuuride toetusskeemi käivitamine.

 „Tunnetasime oma rolli tähtsustumist antud majandusolukorras, mistõttu vaatasime möödunud aastal läbi ja muutsime paljude toetusskeemide ja programmide tingimusi ning protseduure,“ kommenteeris EASi juhatuse esimees Ülari Alamets.

„Leian, et riiklike vahendite mõjus investeerimine eelmisel ja käesoleval aastal on signaalina tähtis ja panusena oluline uue majanduskasvu saavutamisel. Riik vahendeid eraldades ja EAS neid investeerides reageerisid keerulistele majandusoludele adekvaatselt, seega saime oma tööga hästi hakkama, mida kinnitas ka nõukogu,“ lisas ta.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077