Autor: Siim Sultson • 25. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartPOST saadab pakid sõjakolletesse

SmartPOST ja Kaitseväe Logistikakeskus pakuvad läinud nädalast alates võimalust saata pakk Afganistani ja teistesse missioonipiirkondadesse, teatab logistikaettevõte 

“SmartPOST kergendab oluliselt sõdurite pereliikmete jalavaeva, kuna ostukeskust külastades saab paki teele läkitada ning puudub vajadus selleks eraldi postkontorisse minna,” ütles Kaitseväe Tervisekeskuse sotsiaalse ja psühholoogilise toetuse jaoskonna ülem kapten Marge Sillaste. “Niisamuti ei pea meie sotsiaaltöötajad enam tegelema pakkide kogumise ja sorteerimisega, vaid saavad keskenduda kaitseväelaste aitamisele.”

SmartPOSTi nõukogu liikme Peep Kulla arvates on koostöö igati loogiline, kuna seeläbi ei pea ükski osapool kõrvalistele tegevustele aega kulutama. „Pakisaatja ei pea spetsiaalselt minema Kaitseväe Logistikakeskusesse ning sõjaväelogistikud ei pea pakkide vastuvõtmisega tegelema, mis on meie jaoks omakorda niikuinii põhitegevus,“ ütles Kuld.

Sõjalistel välisoperatsioonidel teenivate kaitseväelaste sõbrad-tuttavad saavad oma paki postitada riigisisese saadetise hinnaga kõikides suuremates ostukeskustes, kus asuvad SmartPOSTi  pakiautomaadid. SmartPOST edastab pakid kord nädalas Kaitseväe Logistikakeskusele, mis toimetab need edasi missioonipiirkonda.

Selleks, et pakiautomaadist midagi sõjalise operatsiooni piirkonnas teenivale kaitseväelasele saata, tuleb ekraanilt valida „Paki saatmine“ ning järgmisest menüüst „Kaitsevägi“ ja järgida edasisi juhendeid.                                              

Kaitseväe Logistikakeskuse ülesandeks on osutada kaitseväele Eestis ja välisoperatsioonide piirkondades üld- ja otsetoetust kõigi logistiliste funktsioonide osas selliselt, et oleks tagatud esmane iseseisev kaitsevõime, välisoperatsioonide toetus ja vastuvõtjariigi toetus.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077