Autor: Siim Sultson • 25. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homsest Harjumaal osad ooteplatvormid madalad

Alates homsest kasutab Elektriraudtee AS Harjumaal seniste kõrgete kõrval ka madalaid ooteplatvorme. Viimased ootavad Eestisse kolme aasta pärast saabuvaid uusi ronge, teatab raudteefirma.

Ooteplatvormide ümberehitused kõrgetelt madalateks toimuvad silmas pidades aastat 2013, mil Eestisse saabuvad uued, madalapõhjalised reisijarongid, mis soetatakse Euroopa Liidu struktuurfondide toel.

Uute platvormide kasutuselevõtuga muutub reisijatele senine harjumuspärane rongi sisenemine ja väljumine. Kui enne avanesid ooteplatvormile kõik rongi uksed, siis nüüd avanevad vaid need uksed, mis on ümber ehitatud vastava peatuse platvormile, olles siis kas väljapääs madalale või kõrgele ooteplatvormile.

 „See tähendab, et kui Paldiski rong peatub näiteks Klooga-aedlinnas, kus on tänaseks valminud madal ooteplatvorm, siis avanevad selles rongis vaid madalale ooteplatvormile mõeldud uksed,“ selgitas uut olukorda Elektriraudtee AS avalike suhete juht Norbert Kaareste. Tema sõnul ei tohiks reisijal väga suuri raskusi peatusele vastava ukse ülesleidmisega olla, kuna kõik elektrirongid on varustatud infoviidetega, mis asuvad nii rongi salongis kui ka välisustel. „Elektriraudtee palub kõigil oma reisijail olla antud üleminekuperioodil tähelepanelik ning võimalusel liikuda juba enne oodatud peatuse saabumist vastava ukseni,“ sõnas Kaareste.

 Kogu info toimuvatest ümberkorraldustest rongi sisenemistes ja väljumistes (seoses ümberehitatud ooteplatvormidega) on reisijatele olemas kõikides rongides ja rongipeatustes. Rongid on varustatud nii audioteavitustega kui ka infokleebistega. Audioteavitused jagavad reisijatele infot, kas parasjagu saabuv platvorm on kõrge või madal. Infokleebised juhatavad aga reisijaid selgete viidetega õige väljapääsu suunas.

 

Täpsem nimekiri uutest madala ooteplatvormiga peatustest: Riisipere, Jaanika, Laitse, Kulna, Niitvälja, Klooga, Klooga-Ranna, Klooga-Aedlinna, Põllküla ning Laoküla.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077