Autor: Siim Sultson • 3. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talv lõi liikluskahjud lakke

Tavaliste talvede taustal kasvas liikluskahjude arv sel talvel 50%, põhirõhk oli veebruaris, ilmneb If kindlustuse teatest.

Selle aasta jaanuaris oli liikluskahjusid 2009. aasta jaanuariga võrreldes 22% rohkem.

 If kindlustuse sõidukikahjude osakonna juhataja Taavi Kiibuse sõnul on lumi ja libedus sellel talvel kasvatanud liiklusõnnetuste arvu ligi 50% võrreldes tavaliste talvedega. Suurim hüpe nii vara- kui sõidukikahjudes toimus aasta esimesel kuul ning sama trend jätkus ka veebruaris.

 Jaanuaris ja veebruaris kokku registreeriti If kindlustuses üle 1900 liikluskindlustuse kahju, mida on eelnevate aastatega võrreldes poole võrra enam. Jaanuaris teatati Ifile 850 liikluskahjust, 827 kaskokahjust ja 292 varakahjust. Liikluskahjudest oli kolmandik tingitud kiirusele mittevastava pikivahe hoidmisest, mille tulemusena sõideti tagant otsa eest pidurdanud sõidukile.

 „Liiklusõnnetuste suures kasvus võime näha selgeid põhjuseid halvenenud ilmaoludes ning tõdeda, et inimesed ei ole olnud talveks piisavalt ettevalmistatud. Kutsume autojuhte üles ettevaatlikkusele, sest lumelisa võib jätkuda veel nädalateks. Kõige ohtlikumaks muutub liiklus siis, kui sulailmale järgnevad miinuskraadid. See muudab maanteed ja tänavad erakordselt libedaks ning teeäärsed lumevallid kivikõvaks,“ lisas Taavi Kiibus.

 Kaskokahjudest oli jaanuaris enim kokkupõrkeid teiste sõidukitega ning otsasõite muudele objektidele nagu aiad, liiklusmärgid ja teerajatised. Samuti registreeriti 12 sellist kaskokahju, kus lume ja jää kukkumine katustelt vigastas sõidukeid. Ifi kaskokindlustus hüvitab sõidukitele kõik sellised kahjud.

Käesoleva aasta jaanuaris teatati If kindlustusele kokku ligi 2300 kahjujuhtumist, mida on 2009. aasta jaanuariga võrreldes 3% rohkem.

Jaanuaris jätkas märkimisväärset tõusutrendi registreeritud tulekahjude arv, kasvades aastaga 74%. Kui 2009. aasta jaanuaris teatati Ifile 18 tulekahjust, siis selle aasta esimesel kuul 31 tulekahjust.

 If kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Argo Karo sõnul oli tulekahjude peamiseks põhjuseks korstnas süttinud tahm ja metallsuitsu torude liigne lähedus põlevmaterjalist konstruktsioonidele.

 „Külmaperioodidel köeti intensiivsemalt ning kui küttematerjal ei olnud piisavalt kuiv, tõi see endaga kaasa suitsulõõride tugevama tahmumise ja süttimise. Seoses suurte lumesadudega paneme majaomanike ja hooldajate südamele, et oma vara hooldamine on iga hea peremehe kohustus,“ ütles Argo Karo.

 Jaanuaris hüvitas If kindlustus oma klientidele kokku ligi 1800 kahjujuhtumit 51 miljoni krooni eest ja seda on 11% rohkem kui 2009. aasta jaanuaris. Liikluskahjude väljamaksed moodustasid 29,6 miljonit krooni, kaskokindlustuse hüvitised 13,6 miljonit krooni. Varakahjusid hüvitas If jaanuaris 7 miljoni krooni eest.

 If kogus jaanuaris 95 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on 2009. aasta jaanuariga võrreldes 17% vähem. Enim laekus jaanuaris kindlustusmakseid liikluskindlustuses ja kaskokindlustuses, vastavalt 24 ja 21 miljonit krooni.

 If on Balti ühe kaubamärgi all tegutsev kahjukindlustaja, kes pakub kindlustuslahendusi üle 310 000 era- ja ärikliendile Eestis, Lätis ja Leedus. If kuulub Põhjamaade kahjukindlustusgruppi If P&C Insurance Holding Ltd, seltsil on kokku üle 3,6 miljoni kliendi. If kuulub 100% Sampo gruppi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077