Autor: Siim Sultson • 18. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaskokindlustuse kahjud on aastaga vähenenud 4%

Swedbanki Varakindlustuse kaskokahjud on aastaga kahanenud 4% - põhjuseks liilkluse hõrenemine ja juhtide suurem hoolsus, teatab pank.

 Tänavune talv on olnud erakorraline, kuid siiski ei ole ilmastikuolud kasvatanud liiklusõnnetuste kasvu. Aastataguse ajaga on kaskokindlustuse kahjud Swedbank Varakindlustuse AS-i andmetel vähenenud isegi 4% võrra. Ühest küljest on see seotud autode vähenemisega liikluses, teisalt aga võib täheldada, et inimesed on liikluses ettevaatlikumad ning arvestavad võimalike ohtudega.

 Swedbanki varakindlustuse tegevdirektor Ivika Torpeli sõnul on viimastel nädalatel täheldanud kahjude kasvu, mis on seotud just lumehangedega. "Hanged piiravad nähtavust, mis toob omakorda kaasa liiklusõnnetusi. Järsult on tõusnud ka Autoabi teenuse kasutus, mis abistab avariisse sattunud ja käivitamisraskustega sõidukeid. Ainuüksi kahe kuuga (dets-jaan) on olnud üle 800 väljakutse," rääkis Torpel.

 Ivika Torpel paneb ka kõikidele kodu omanikele ja korteriühistutele südamele, et sellisel lumerohkel talvel nagu tänavu, tuleks kindlasti heaperemehelikult hoolt kanda hoone katuse eest. "Vastasel juhul võib see kahjustada nii elamu sisustust kui ka lähedalasuvaid sõidukeid ja inimesi," märkis Torpel.

 "Siiski on hea meel tõdeda, et klientide teadlikkus kodu kindlustamisel kasvab aasta-aastalt - ligi 70% inimestest kindlustab täna lisaks ehitisele ka oma koduse vara ja vastutuse teiste ees. Kui veel paar aastat tagasi sõlmis 40% klientidest sisustus- ja 15% vastutuskindlustuse, siis 2009. aasta lõpu seisuga olid vastavad näitajad juba 64% ja 52% ning kasvavad järjepidevalt," rääkis Torpel muutuvatest kindlustustrendidest.

Swedbanki varakindlustus käsitleb keskmiselt 80 kahju tööpäevas, ca 20 000 tk aastas, nendest pea 14 000 on kasko- ja üle 1000 kodukahjud. 2009. aastal maksti kahjusid välja summas 331 000 miljoni krooni - so ligi 1 miljon krooni päevas.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077