Autor: Siim Sultson • 8. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itella Logistics Rautakesko teenistuses

Alates veebruarist osutab Rautakesko AS-le lao- ja terminaliteenust Itella Logistics OÜ, teatab Rautakesko.

Seoses kaubamahtude vähenemise ja tegevuse sesoonsusega loobus Eesti juhtiv ehitus- ja sisustuskaupade müüja Rautakesko AS oma logistikakeskusest, mis seni teenindas edasimüüjaid, suurehitajaid ja ettevõttele kuuluvaid kauplusi. Alates veebruarist ostab ettevõte lao- ja terminaliteenuse sisse rahvusvaheliselt logistika täisteenust osutavalt Itella Logistics OÜ.

 Rautakesko logistikajuhi Indrek Reismanni sõnul hakati lao- ja terminaliteenuse sisseostmise plaane pidama juba aasta tagasi olukorras, kus turunõudluse ja kliendigruppide ostumahtude vähenedes ei olnud oma Logistikakeskuse pidamine enam majanduslikult põhjendatud.

 "Soovist keskenduda edaspidi oma põhitegevusele tegime otsuse lao- ja terminaliteenuse sisse ostmiseks. See annab võimaluse maksta ainult tarbitud teenuse eest," selgitas Reismann.

 "Tänases turuolukorras on enda lao olemasolu vajadus muutunud sesoonseks ning lühiajaliseks. Samas ostame kaupa üle maailma ja sellest tulenevalt vajame siiski koguaegselt arvestavas mahus terminaliteenust," lisas Reismann.

 "Rautakesko on viimaste aastate jooksul kasvanud ja keerulistest aegadest hoolimata näeme endiselt kasvu ning laienemise perspektiivi. Seatud eesmärkide ja strateegia elluviimiseks vajasime lao- ja terminaliteenust osutavat usaldusväärset strateegilist partnerit, kellel on võimekus tagada kvaliteetset teenust kõigis maades, kus Rautakesko on esindatud – Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Norras ja Venemaal," ütles Reismann.

 Strateegilise partneri kaasamine andis Rautakeskole võimaluse müügivõrgu ja teenindusüksuste restruktureerimise läbi tõsta ettevõtte efektiivsust, mis lõpptarbijale avaldab mõju ennekõike soodsate hindade näol.

 Likvideeritud Rautakesko logistikakeskuse 25 töötajat jätkavad ettevõtte teistes üksustes.

 K-rauta kaubamärgi all tegutsev Rautakesko AS on Eesti juhtiv ehitus- ja sisustuskaupade müüja. Soome kaubandus- ja logistikakontserni Kesko kuuluval ettevõttel on Eestis kokku üheksa müügikeskust. Rautakesko AS annab Eestis tööd ligi 500-le inimesele.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077