Autor: Siim Sultson • 8. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GT Tanklate enamus aktsiaid tuuris, firma vaikib

Väärtpaberikeskuse andmeil pani mootorkütuste ja määrete jaemüüja GT Tanklad AS enamuse oma väärtpabereist liikvele. Samas on firmal äriregistri andmeil viimane majandusaastaaruanne esitamata.

"Ei, siin teda ei ole," kostetakse firma üldnumbrilt, kui küsida firma juhatuse liikme Veiko Huuse järele. Sama vastus tuleb ka mobiililt. Täiendavale helistamisele üldnumbril vastab naishääl juba nõks jutukamalt, et tema ei tea juhtkonna kohta midagi öelda..."Kõik on hõivatud," lisas naishääl siis.

Kuidas ja millisel numbril võiks kätte saada, ei teadnud ta samuti midagi kosta. Ka ei osanud ta äriregistri ja väärtpaberiregistri infot kommenteerida, kuid soovitas helistada firma Rakvere tanklasse. Napilt enne kõne lõppu poetas ta jutu sees, et on raamtupidaja...

Rakvere tankla numbril tekkis juhtkonna ja Huuse küsimise peale vaikus.

Kuidas neid kätte saaks?

"Ei tea, ei oska öelda," jäi vastaja nõutuks

"Ee.. helistage hiljem, siis teame öelda," lisas siis sama naishääl krapsakalt.

Hiljem helistades selgus, et "... ei me oleme ikka GT Kaubandus ja Veiko Huuse ei ole meiega seotud."

"Aga jah, varem küll tegutses siin GT Tanklad, kuid nüüd GT Kaubandus," selgitas ta asjalikult.

Helistades tagasi üldnumbril, teatas esimene vastaja Huuse ja juhtkonna teemal nüüd sootuks ärrritatumalt: "Ei, sellel numbril te teda küll ei saa!"... ning soovis teema lõpetada.

Eesti Väärtpaberikeskuse andmetel tehti neljapäeval, 4. veebruaril börsinimekirjas mittenoteeritud firmas üks börsiväline tehing 15 000 väärtpaberiga.

Firma enda emissiooni mahuks nimiväärtuses on märgitud 17 000 000 krooni, mis koosneb 17 000 väärtpaberist nimiväärtusega igaüks 1 000 krooni.

AS GT Tanklad registreetriti väärtpaberikeskuses esmakordselt 17. oktoobril 2006 ja äriregistris 24. oktoobril 2006. Majandustegevust alustas ettevõte 2006/2007. aasta majandusaruande põhjal 2006. aasta novembri lõpus, kui soetati esimene tankla Rakveres, hiljem kasvas nende arv üle kümne. Firma majandusaastaaruanne hõlma perioodi oktoober-september.

2006/2007. aasta majandusaruande põhjal oli firma kahjum 3 082 336 krooni. Firma bilansimaht oli siis 43 996 379 krooni. Käive oli 123 944 096 krooni.

Pikaajalisi ja lühiajalisi kohustusi oli selle aruande perioodi lõpuks 21 625 000 krooni. Piakaajaliste kohustuste lunastamise tähtaeg on aasta 2017. Toona oli muid võlakohustusi (võlg emaettevõttele, muudele kontserniettevõtetele, palgamaksudena) 502 310 krooni.

Toonase aruande audiitor juhtis tähelepanu tõigale, et lühiajalised võlakohustused ületasid käibevara.

Praeguse seisuga on äriregistris alates reedest, 5. veebruarist üleval kohtumäärus Ä 102835 / M4 "hoiatusmäärus registrist kustutamiseks: majandusaasta aruanne esitamata". Kandeliigiks on toimikudokumentide kontroll. Teisisõnu ilmselt on firmal majandusaastaaruanne perioodi 2007/2008 kohta esitamata.

Eelnevalt on firmal 26.jaanuarist üleval kohtumäärus Ä 102835 / M3 "puuduste kõrvaldamise määrus", mille lisatähtaeg on 19. veebruar. Kandeliigina muutmiskanne, mis on menetlemisel.

Veel enne seda aga sai 3. detsembril 2009 kohtumääruse Ä 102835 / M2 "Aruandetrahvimäärus", mis jõustus 22. detsembril koos listähtajaga 6. jaanuar.

GT Tanklad juht on juhatuse liige Veiko Huuse. Firma omanikena on märgitud GT Holding AS (11%) ja MK Kütusekaubandus OÜ (88%). Mõlema omanikfirma ja Huuse kontaktandmed juhatavad samasse kohta ja numbrile, millele vastaski esimene end raamatupidajaks nimetav naishääl.

Gt Holdingu juhatuse liikmeks on märgitud Margus Kukk, MK Kütusekaubanduse juhatuse liikmeks Veiko Huuse ja omanikuks Vahur Haan.

GT Holdingu omanikuks aga on MK Kütusekaubandus.

 

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077